Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τετ α τετ Μητσοτάκη με ισχυρά funds στο Λονδίνo

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Λονδίνο το μπαράζ των επαφών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με ισχυρά funds του εξωτερικού. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας τον κύκλο των τριήμερων επαφών του με ισχυρούς παίκτες των επενδύσεων και των διεθνών αγορών, επιχειρώντας να ανοίξει τον κύκλο των επενδυτικών κινήσεων στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας, παράλληλα, την οικονομική ματιά της λεωφόρου Συγγρού και τις προτάσεις της που έχουν στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με το επιτελείου της PIMCO (πρόκειται για το διαχειριστή-κολοσσό αμοιβαίων κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο) και θα ακολουθήσουν τα ραντεβού του σήμερα και αύριο με κορυφαία στελέχη εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, πριν αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Benoit Coeure, σε μία συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, αλλά και ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, σχεδόν 100 επενδυτικά κεφάλαια έχουν εγγραφεί, δηλώνοντας "παρών" για να συμμετέχουν στις επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αντιμετωπίζεται στο Λονδίνο ως ο εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, με βάση και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται δυναμική μπροστά από τον κ. Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα περί της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Ανάμεσα στα μεγάλα ξένα funds που έχουν προεγγραφεί βρίσκονται τα: Amiya, Anchorage Capital Europe, Apollo, Autonomy, Blackrock, Blackstone, Blue Mountain, Bluecrest, BMO Global Asset Management, Brevan Howard, Brookfield, Bybrook, Camares, Canyon, Capital, Carmignac, Centerbridge, Claren Road, Commonwealth, DeShaw, Duet, Eaton Vance, EMSO, Eton Park, Farallon, Finisterre, Fintech, Fosun, Gemsstock, Glenpoint, Goldentree, Graticule, GSO, H2O, HBK, Ice Canyon, ING Bank, Invesco EU Team, King Street, Investor Outreach, KKR, Lancaster, M&G, Macrosynergy, Majedie, Marathon, Marshall Wace, Monarch, Moore Capital, NN, NNP, Norges, Numen, Oakhill, Observatory, Oceanwood, Paulson, Pelham, Perry Capital, Pharo, PIMCO, Robeco, Rokos, Samco, Schroder Investment, Soros, Spinnaker, Standish, TPG, Varde, Warburg Pincus, Wellington, Warburg Pincus, Wellington και York Capital Management. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με το επιτελείο των Financial Times και της Deutsche Welle (την Τετάρτη) με τον αριθμό των συμμετοχών να προκαλεί αίσθηση στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για παρόμοιες επενδυτικές εκδηλώσεις που είχαν στο επίκεντρό τους την Ελλάδα.
Όσον αφορά σε αυτό καθαυτό το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο που διοργανώνουν οι επενδυτικές τράπεζες Goldman Sacks και Deutsche Bank, ενώ αύριο το πρωί η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει πρόγευμα εργασίας και τετράωρο επενδυτικό forum, πριν αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη και την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα