Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Δεν θεωρεί "ταμπού" το ΥΠΕΝ τις αποκοπές μετρητών από τη ΔΕΗ για οφειλές πάνω από 1000 ευρώ

Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ χαρακτηρίζει "χωρίς σοβαρότητα και επαφή με την πραγματικότητα" δημοσιεύματα που έδιναν συγκεκριμένη ερμηνεία σε σημερινές δηλώσεις πηγών του ΥΠΕΝ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει τα εξής: "Δημοσιεύματα που θέλουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δίνει «πράσινο φως» στη ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ, στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα".

Νωρίτερα το energypress έγραφε:


Το ελεύθερο να κόβει το ρεύμα, όταν το κρίνει απαραίτητο, σε όσους χρωστούν πάνω από 1000 ευρώ δίνει κατά κάποιο τρόπο το ΥΠΕΝ στη ΔΕΗ,  καθώς εκτιμά, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου, ότι «πλέον υπάρχει επαρκές πλέγμα μέτρων κοινωνικής  προστασίας για τους κοινωνικά αδύναμους».

"Η επιχείρηση διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για την διασφάλιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), αλλά και για όσους έχουν οικονομική ανάγκη, οι οποίοι καλύπτονται με την πρόσφατη ρύθμιση της ΔΕΗ για πάγωμα για ένα χρόνο των οφειλών για όσους χρωστούν έως 500 ευρώ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή του ΥΠΕΝ. "Η διοίκηση της ΔΕΗ φυσικά και έχει την πολιτική στήριξη του υπουργείου για να προχωρήσει σε αποκοπές ρεύματος, όπου αυτό το κρίνει απαραίτητο", πρόσθεσε.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι το υπουργείο παύει να προσφέρει την άτυπη κάλυψη που ίσχυε το προηγούμενο διάστημα στην πρακτική του να μην κόβεται το ρεύμα, με αποτέλεσμα να αναμένεται πλέον ότι η ΔΕΗ θα καταβάλλει ακόμα πιο συστηματικές προσπάθειες να εντοπίσει περιπτώσεις συστηματικών κακοπληρωτών και να αντιμετωπίσει με πιο αποφασιστικό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι «μπαταχτσήδες».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, θα συνεχίσει το άτυπο πλαφόν των 1000 ευρώ, δηλαδή δεν θα κόβεται το ρεύμα για οφειλές μέχρι αυτό το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα