Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η Θεσσαλονίκη δεν «πάει» στον Τσίπρα – Γιούχα και απόρριψη

Απρόοπτα στην θεατρική παράσταση «Ομπίντα» για τον ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη την οποία παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του, Περιστέρα Μπαζιάνα, καθώς θεατές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο θέατρο ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από κάποιους θεατές, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν σπρωξίματα και παρέμβαση από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού για να αποφευχθεί σύρραξη.
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, μόλις ο Αλέξης Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα του φώναξε «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!».
Μάλιστα, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να γίνει κανονικά η παράσταση, αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ο συγγραφέας του έργου Γιώργος Κοτανίδης, ζητώντας από το κοινό να ηρεμήσει.
Το «Ομπίντα» είναι ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και παρουσιάζει ο Γιώργος Κοτανίδης.
Στο έργο «Ομπίντα» (Ομπίντα στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία. 

Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα