Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη ΔΕΗ

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες σε αυτή την εφημερίδα, στη στήλη των παραπολιτικών, ότι ο δημοσιογράφος της «Αυγής», και επικεφαλής πλέον του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΜ ΔΕΗ ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οκτωβριανή επανάσταση και εξηλεκτρισμός».

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση να κάνουν ένα αφιέρωμα στον εξηλεκτρισμό της τότε Σοβιετικής Ενωσης, δημιουργώντας μάλιστα και μια αφίσα η οποία απεικονίζει με εξαιρετική μαεστρία την τέχνη και την τεχνική του συνδικαλισμού. Δεν θα επανερχόμασταν στο θέμα, αλλά μάθαμε χθες από τους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ πως βρέθηκε τελικά η εταιρεία που θα αναλάβει για λογαριασμό της ΔΕΗ το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Πρόκειται για μια κοινοπραξία εταιρειών, που προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό, στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματικοί εκπρόσωποι από τον «σκληρό πυρήνα» του καπιταλιστικού μας κόσμου, όπως είναι χρηματοοικονομικοί οίκοι με εμπειρία στις τιτλοποιήσεις χρεών, εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου χρέους, τράπεζες κ.ά. Από όσο μάθαμε καμία δεν προέρχεται από τον πρώην παράδεισο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Αντιθέτως, το «πάνω χέρι» θα έχει μάλλον αμερικανική εταιρεία.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πώς η κοινοπραξία αυτή θα κυνηγήσει τους οφειλέτες. Αν θα μπορέσει να διακρίνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους έχοντες μπαταχτσήδες από εκείνους που πραγματικά αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνδυάσει όλες αυτές τις παραμέτρους ο κ. Καρτερός.

Αν θα μιλήσει για τις οικογένειες που ακόμα και σήμερα βρίσκονται στο σκοτάδι επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα ή αν θα αρκεστεί στα παλιά καλά χρόνια της επανάστασης. Τότε που ο Λένιν έλεγε πως «σοσιαλισμός σημαίνει σοβιέτ συν εξηλεκτρισμός» και καθάριζε. Τώρα η εξίσωση είναι ζόρικη, αφού πρέπει να συνυπολογιστεί πώς αλλοεπιδρούν ο φίλος Τραμπ στον σοσιαλισμό, ο σύντροφος Μαδούρο στις εισπρακτικές, οι φόροι στις επενδύσεις και ο Μακρόν στον Καρανίκα. Δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να τα ταιριάξει κάποιος, αλλά πάλι, αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ποιος;

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα