Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Qualco ανέλαβε το "κυνήγι" για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Qualco θα αναλάβει τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ.

Η κοινοπραξία, με το όνομα FINA CITY Corporation, αναδείχθηκε νικήτρια στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό  για "εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης της ΔEΗ Α.Ε. στην αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές" που είχε προκηρύξει η ΔEΗ τον περασμένο Μάιο.

Η κοινοπραξία των εταιρειών που ανέλαβε την διαχείριση στα φεσια της ΔΕΗ είναι h FINA CITY Corporation και αποτελείται αναλυτικά από τους: 

 -IBM Hellas Α.Ε,  

-Deutshce Bank London Branch

-Estia Business Group

-Deloitte Business Solutions Α.Ε.

-KPMG

-Qualco UK 

-ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. 

-Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία

Το έργο που αναλαμβάνει η κοινοπραξία

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι υπηρεσίες που θα πρέπει να παρέξει η κοινοπραξία είναι οι εξής:

-Εκπόνηση αναλυτικού πλάνου υλοποίησης υπηρεσιών (εντός διμήνου από την υπογραφή της σύμβασης)

-Ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης οφειλών και καθορισμός συστηματικών δράσεων διαχείρισής τους (εντός τετραμήνου από την υπογραφή της σύμβασης)

 -Μελέτη για εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης/τιτλοποίησης απαιτήσεων (εντός εξαμήνου)

-Σχεδιασμός πλαισίου υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων (εντός εξαμήνου)

-Ανάληψη διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η κοινοπραξία, που θα μπορεί να αναθέσει μέρος των εργασιών της και σε υπεργολάβους, θα εγκατασταθεί σε χώρο της ΔEΗ απασχολώντας 30 άτομα προσωπικό.

Για τις τέσσερις πρώτες φάσεις της εκτέλεσης του έργου, η κοινοπραξία θα λάβει συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ. Για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αμοιβή της θα κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος των ποσών που θα φέρει στα ταμεία της ΔEΗ.

Αν εισπράξει ποσά ύψους 100 εκατ. ευρώ από ενεργούς πελάτες ανεξαρτήτως υπολοίπου, θα πληρωθεί το 8% (8 εκατ. ευρώ), ενώ αν εισπράξει χρέη 10 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές έως 2.000 ευρώ το ποσοστό είναι 12% (1,2 εκατ. ευρώ), ενώ για είσπραξη14 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές μεγαλύτερες των 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής του ανέρχεται στο 10% (1,4 εκατ. ευρώ).

Τα σενάρια έγιναν με δείγμα 120.000 οφειλετών.

Ποια είναι η Qualco

Η εταιρεία Qualco δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και έχει παράσχει υποστήριξη σε 70 πελάτες σε 15 χώρες για την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου χρέους τους, την βελτίωση του συστήματος εισπράξεων και τη βελτίωση της απόδοσής τους. 

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος (ξάδελφος του υπουργού Ευ. Τσακαλώτου), ενώ ιδρυτικό μέλος είανι επίσης ο Μίλτος Γεωργαντζής.

Κύριο αντικείμενο δραστηριότητάς της είναι η διαχείριση κόκκινων δανείων, μείωση των οφειλών πελατών, καθώς και τιτλοποιήσεις, πωλήσεις οφειλών και ανάλυση χαρτοφυλακίων, με αξιοποίηση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που καλύπτει όλες τις πτυχές της συλλογής χρεών.

Η Qualco έγινε ευρέως γνωστή όταν μαζί με τη PwC Business Solutions Α.Ε. και την Hoist Kredit Aktiebolag σύστησαν την PQH η οποία ανέλαβε την εκκαθάριση των bad banks των 16 τραπεζών.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα