Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Αναζητώντας, μάταια, το ευρωπαϊκό χαλινάρι της Τουρκίας

Του Νίκου Μελέτη/liberal.gr

Σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με την πλευρά της ηγεσίας της Ε.Ε. να θέλει να αποφύγει την ρήξη, για την οποία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ο Tayyip Erdogan, εξελίσσεται η σημερινή  συνάντηση κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας στην Βάρνα.

Μια συνάντηση  η οποία γίνεται σε όλο και πιο φορτισμένο κλίμα, με την Τουρκία να βρισκεται σε φυγόκεντρη τροχιά από την Ευρώπη και την Δύση, και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αφήνουν να εξαντλούνται οι αντοχές τους και η ανοχή τους, απέναντι σε ένα καθεστώς που γίνεται όλο και πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό, απειλητικό εναντίον των κρατών μελών, και πολιτικά τοξικό, καθώς ερεθίζει τα αντανακλαστικά της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Είναι προφανές ότι κανείς από τους 28, αλλά ούτε φυσικά η Κομισιόν επιθυμούν την πλήρη ρήξη των σχέσεων με την Τουρκία και αυτό οδηγεί σε μια δύσκολη ισορροπία όταν έρχεται η ώρα του παζαριού με τον Tayyip Erdogan ,ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που έχει στην διάθεση του για να επιτύχει τους στόχους του.

Η απόφαση των 28 με την οποία καταδίκασαν τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ζήτησαν την απελευθέρωση των Ευρωπαίων πολιτών μεταξύ αυτών και των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ήταν ένα ισχυρό πολιτικό κείμενο, καθώς εκτός των άλλων προβλέπει ότι οι ηγέτες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν  την κατάσταση αυτή.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα