Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για μία παλαιά υπόθεση που σχετίζεται με την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο το 2003, όπως μετέδωσε το  ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Η δίωξη ασκήθηκε για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφορά σε ποσό 250.000 ευρώ, με φερόμενο ως  παραλήπτη τον κ. Νέζη για  την ανάληψη έργου της ΔΕΗ από την εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου ΜΕΤΚΑ.


Ας σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη και στο παρελθόν και  όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί στη  δίκη, που ακολούθησε μετά   από ποινική δίωξη που άσκησε τον Δεκέμβριο του 2003,  η εισαγγελία κατόπιν  καταγγελιών  για αδιαφανής διαδικασίες στον διαγωνισμό της  ΔΕΗ για  την ανάθεση της μονάδας του Λαυρίου. Η  εισαγγελική έρευνα είχε οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών της τότε διοίκησης της ΔΕΗ για  απιστία σε βαθμό πλημμελήματος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί στο παρελθόν  απαλλακτικό βούλευμα με δικαστική απόφαση.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με βάση πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  έχει στην διάθεσή της στοιχεία για έμβασμα που φέρεται να  έλαβε την περίοδο 2002-2003 ο τότε επικεφαλής της ΔΕΗ και το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνδέεται με την κατακύρωση στη ΜΕΤΚΑ της κατασκευής της μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον επιχειρηματία και το πρώην στέλεχος της ΔΕΗ θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα