Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τράπεζες, μέτοχοι και ειδικοί, έριξαν στα βράχια το Mega

Βαριά η έκθεση των τραπεζών, των «διασωστών» και του νομικού γραφείου που ασχολήθηκε με την Τηλέτυπος, λόγω της εξέλιξης του τηλεοπτικού διαγωνισμού. Είναι φανερό πως η εταιρεία θα μπορούσε να πάρει την άδεια χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά εξαρχής, όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2017, δεν ήταν αυτός ο στόχος των ανθρώπων που εμφανίστηκαν ως «σωτήρες» του και ανέλαβαν την ευθύνη των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες.

Η οδηγία να κατεβάσουν τα μολύβια λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, στις αρχές του Ιανουαρίου 2018, ήταν καθοριστικής σημασίας, αφού η Τηλέτυπος δεν κατέβηκε να διεκδικήσει την άδεια. Η δικαιολογία πως θα λάμβαναν μέρος σε αυτόν οκτώ ενδιαφερόμενοι και δεν θα έβγαινε το business plan της Grant Thornton συγκρούστηκε με την ίδια την πραγματικότητα. Επιπλέον, τα ποσοστά του Mega είναι τόσο υψηλά που συνιστά πρόκληση η πορεία προς το λουκέτο.


Οι ελπίδες πάντως για τη σωτηρία του Mega είναι ελάχιστες. Τα σενάρια για την Τηλέτυπος ΑΕ είναι τα εξής: Η εταιρεία ακόμη και σήμερα μπορεί να διεκδικήσει την έβδομη άδεια από το ΕΣΡ, όσο αυτή είναι διαθέσιμη. Είναι ζήτημα των μετόχων και των τραπεζών. Αν οι μέτοχοι δεν επιθυμούν, οι τράπεζες μπορούν να καταθέσουν την αίτηση μέσω της Τηλέτυπος ΑΕ και να κεφαλαιοποιήσουν το δάνειο που έχουν χορηγήσει, αναζητώντας οι ίδιες μέτοχο, με τον σταθμό εν λειτουργία και αποδεσμεύοντας μέρος των εταιρικών λογαριασμών.

* Το ΣτΕ μπορεί να απορρίψει την προσφυγή της Τηλέτυπος επί της απόφασης κλεισίματος του Mega που έχει λάβει το ΕΣΡ και να σταματήσει να εκπέμπει. Και πάλι η εταιρεία μπορεί άμεσα να διεκδικήσει άδεια εθνικής εμβέλειας -την έβδομη- ή να περιμένει τη δημοπράτηση της θεματικής.

* Τράπεζες και διοίκηση, υπό το βάρος της απόφασης του ΕΣΡ, μπορεί να κρίνουν πως είναι σημαντικότερο να οδηγηθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με απώτερο στόχο την πώληση ή ενοικίαση των περιουσιακών στοιχείων. Σε περίπτωση δημοπράτησης της ταινιοθήκης και του σήματος του Mega, εκτός από το σύστημα των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, υπάρχει η περίπτωση Σαββίδη και Epsilon, που θα ανεβάσει το τίμημα για να τα αποκτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα