Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Γ. Σταθάκης: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη» διαβεβαιώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπερασπιζόμενος τις κυβερνητικές επιλογές στην ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Επικαλούμενος συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ο κ. Σταθάκης εξηγεί σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι οι προσαρμογές στις λογιστικές καταστάσεις ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της επιχείρησης και επισημαίνει ότι έχει περιοριστεί ο δανεισμός. Αποκαλύπτει ακόμα ότι την Τρίτη οι Βρυξέλλες ενέκριναν την παράταση ενός μηνός για τις λιγνιτικές μονάδες και διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός προχωρά με βάση του χρονοδιάγραμμα.


Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί την αντιπολίτευση για «λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων». «Το βασικό μέγεθος για την εκτίμηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης είναι ο δείκτης EBITDA... Προσπαθούν να μετατρέψουν τον θετικό EBITDA των 284,4 εκατ. ευρώ σε αρνητικό, προκειμένου να εμφανίσουν ως προβληματικό ένα μέγεθος που καταγράφει την απλή πραγματικότητα ότι η ΔΕΗ εισπράττει περισσότερα από όσα δαπανά για να λειτουργεί» αναφέρει.

Υποστηρίζει τέλος ότι ο ενεργειακός τομέας δεν έχει σήμερα καμιά σχέση με όσα ίσχυαν το 2014 και προσθέτει: «Αξιοποιώντας ένα επίπεδο επενδύσεων ρεκόρ, μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και υλοποιούμε τη μετάβαση στη νέα εποχή των ψηφιακών δικτύων και της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα