Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη(των 3 Ιεραρχών)

ΟΝ LINE :Αργία και για τα φροντιστήρια (οι γονείς πληρώνουν τα φροντιστήρια γιατί δεν κάνει τη δουλειά του το Δημόσιο και τα κλείνουν και αυτά)
ON LINE προς επόμενο Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων της ΝΔ :
  • κατάργηση του Νόμου Γαβρόγλου με επαναφορά του εκκλησιασμού και μετά να ακουλουθεί κανονικά μάθημα όπως και της ηλιθιότητας να μένει η τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα.
  • Οι διδακτικές ώρες που χάνονται να αναπληρώνονται το Σάββατο ή με επέκταση του διδακτικού έτους
  • Έναρξη μαθημάτων την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου κάθε έτους
  • όλες οι ενημερώσεις και εκλογές των εκπαιδευτικών να γίνεται εκτός διδακτικού ωραρίου.
  • Υποχρεωτική παραμονή στα σχολεία των εκπαιδευτικών για πλήρη 8ώρο (07:00-15:00 ή 08:00-16:00) και για τη διευκόλυνση των γονέων που εργάζονται.
  • δεν είναι αποδεκτό ο Ελληνικός Λαός να πληρώνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς για να κάθονται σπίτι τους ή να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.
Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών θα είναι κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας
Φέτος, βάσει του νέου νόμου, δεν θα γίνουν ούτε εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «Η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου) αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής.


Παράλληλα, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις».

Επίσης η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αργία και για τα φροντιστήρια

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας «Αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών».

Συγκεκριμένα «Κατά τις ημέρες αργίας και κατά την Καθαρή Δευτέρα, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την 17 Νοέμβρη και την 30 Ιανουαρίου, κάθε έτους, οι καθηγητές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αντίστοιχων αποδοχών τους, βάσει του προγράμματος».

Πέρυσι με εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα