Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και πάλι στο επίκεντρο: «Seven zero» οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία ( χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες «ακροδεξιούς λαϊκιστές»)

Ο άσχετος Πρωθυπουργός δεν φρόντισε τουλάχιστον να μάθει πως λέγεται το 70.000 στα αγγλικά :"Not seventeen, seventy, seven zero" . Δείτε τη συνομιλία και κρίνετε πως κάνει τις διαπραγματεύσεις . Είναι άσχετος , επικίνδυνος,ψεύτης και πολιτικός απατεώνας!
Δεν είναι πια αστείο, γράφουν οι πολίτες στο Twitter με αφορμή την νέα απόπειρα του πρωθυπουργού να μιλήσει αγγλικά

Στο πηγαδάκι που δημιουργήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Χωρών του Νότου στη Λευκωσία μετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. 

Δεν ήταν όμως μόνο οι δυο τους, καθώς προστέθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κι έτσι οι παριστάμενοι αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα αγγλικά. Οι κάμερες έγραφαν και δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο: Τα αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού ήρθαν και πάλι στο επίκεντρο. 

Προσπαθώντας να εξηγήσει πόσο μαζικό ήταν το πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον Γάλλο πρόεδρο που τον ρώτησε σχετικά, και αφού είχε χαρακτηρίσει τους συμμετέχοντες «ακροδεξιούς λαϊκιστές», οι οποίοι μάλιστα «δεν είναι σκεπτόμενοι», είπε επί λέξει: ««Eeeeeh in the last demonstration there were about seventeen, seventy thousands. Not seventeen, seventy, seven zero».

«Εεε, στην τελευταία διαδήλωση ήταν περίπου 17, 70 χιλιάδες. Όχι δεκαεφτά, εβδομήντα, εφτά μηδέν», είναι μια απόπειρα μετάφρασης αυτολεξεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα