Ο Μπεχράκης κάλυψε πολλά από τα πιο θορυβώδη γεγονότα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν και την Τσετσενία, έναν τεράστιο σεισμό στο Κασμίρ και την αιγυπτιακή εξέγερση του 2011.
Στη διαδικασία, κέρδισε το σεβασμό και των δύο συμμαθητών και των αντιπάλων για την ικανότητά του και την ανδρεία του. Επίσης, οδήγησε την ομάδα του στο βραβείο Pulitzer το 2016 για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.
Οι συνάδελφοι που συνεργάστηκαν μαζί του ανέφεραν ότι το Reuters έχει χάσει έναν ταλαντούχο και αφοσιωμένο δημοσιογράφο.
«Δεν θα δεις κανέναν τόσο αφοσιωμένο και τόσο εστιασμένο που θυσιάζει τα πάντα για να πάρει την πιο σημαντική εικόνα».
Αυτή η αφοσίωση ήταν εντυπωσιακή. Ο φίλος και ο συνεργάτης του 30 χρόνων, ο ανώτερος παραγωγός Βασίλης Τριανταφύλλου, τον χαρακτήρισε ως "τυφώνα", ο οποίος εργάστηκε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, μερικές φορές με ιδιαίτερο προσωπικό κίνδυνο, για να πάρει την εικόνα που ήθελε.
"Ένας από τους καλύτερους φωτογράφους των ειδήσεων της γενιάς του, ο Γιάννης ήταν παθιασμένος, ζωτικός και έντονος τόσο στο έργο του όσο και στη ζωή του", δήλωσε ο γενικός συντάκτης ειδήσεων Ντίνα Κυριακίδου Contini.
Αυτό που στήριξε όλα όσα έκανε ο Μπεχράκης στην επαγγελματική του ζωή ήταν μια αποφασιστικότητα να δείξει στον κόσμο τι συμβαίνει στις ζώνες των συγκρούσεων και στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.
Αναγνώρισε τη δύναμη μιας συλλεκτικής εικόνας για να καταγράψει την προσοχή των ανθρώπων και να αλλάξει τη συμπεριφορά τους. Αυτή η πίστη δημιούργησε ένα σώμα εργασίας που θα θυμόμαστε πολύ μετά το πέρασμα του.
"Η αποστολή μου είναι να σας πω την ιστορία και στη συνέχεια να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε", δήλωσε σε μια επιτροπή που συζητά τις τηλεοπτικές σειρές βραβευμένων με βραβείο Reuters Pulitzer σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση των μεταναστών.
"Η αποστολή μου είναι να διασφαλίσω ότι κανείς δεν μπορεί να πει:" Δεν ήξερα "." (πηγή Reuters)
[περισσότερα]
[περισσότερα]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου