Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Νίκος Μαστοράκης :Tα shah mat του Κυριάκου



ΤΑ SHAH MAT ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Απανωτά τα shah mat του Κυριακου, απεναντι σε μια αντιπολιτευση που εχει μεινει καγκελο -- και αν αρθρωνει καποιες χιλιομασημενες τσιχλες για φρασεις, το κανει αναρθρα και τραβαει ζορι. (Το shah mat ειναι ο ορος που δημιουργησε το checkmate στο σκακι, για οσους δεν ομιλουν Φαρσι απταιστως και δεν γνωριζουν το επικο Περσικο ποιημα Shahnama.)
Ο Κυριακος, λοιπον, τα checkmate τα κανει με τον πολιτισμο και την ευπρεπεια που τον διακρινουν σαν πολιτικο και τη συναινεση που επιδεικνυει σαν πρωθυπουργος. Checkmate στη γκρινια περι Τραμπ, με την καταδικη της ψευτοσυμφωνιας του Ερντογαν απο το State Department. Checkmate με την προταση της Σακελλαροπουλου, φοβερη μαχαιριά στα καταχθονια σχεδια (ιδια με εκεινα του 2014) του Ανεγκεφαλου.
Shah mat εναντιον του συριαϊζκου Alpha οπου ο Κυριακος πηρε συνεντευξη απο τον θωπευτη του Τσιπρα Σρόϊτερ (μη τον συγχεουμε με το Ρωϋτερς, αυτοι ειναι δημοσιογραφοι. Καλη κινηση και η επισκεψη του Χαφταρ, αντιδοτο στον υποπτο Μερκελικο αποκλεισμο της χωρας μας απο τη διασκεψη. Με τον Χαφταρ λυσσαξαν και οι χουφτάρ τεως υπουργισκοι, αλλα η λυσσα ειναι παιδικη ασθενεια για τετοια υποκειμενα.
Τωρα ο Ανεγκεφαλος που δεν εμαθε ποτε σκακι (πόκα επαιζε στις καταληψεις) παιρνει μαθηματα απο τον αλλο αμαθη, τον Παππα, ο οποιος εχει παρει master στο γνωστο εγκεφαλικο παιχνιδι "εδω παπάς, εκει παπάς."
Και ο πληκτικα ανοητος κωμικος ο Βαρουφακης, ανεγκεφαλος με συνεπεια στην σαχλη κωμωδια του.
Μια αντιπολιτευση-κωμωδια, αοπλη, τραυλίζουσα απεναντι σε ενα οχυρωμενο, οργανωμενο, μελετημενο, προετοιμασμενο Μαξιμου. Shah mat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα