Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

«Κόκκινος συναγερμός» από την είσοδο του Mega

Για σημαντική αλλαγή που ανατρέπει ισορροπίες και δημιουργεί κλίμα ακραίου ανταγωνισμού, κάνουν λόγο πηγές της τηλεοπτικής αγοράς μετά την είσοδο του Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη.


Η επαναφορά του ιστορικού καναλιού, το οποίο, μετά την πρεμιέρα με 12,6%, «κάθισε» τη δεύτερη μέρα πέριξ του 8% «κλέβει» ποσοστά από τον ανταγωνισμό, σημαίνοντας συναγερμό στα στρατόπεδα του Open, του Alpha, αλλά και του ΣΚΑΪ που υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες. Με πρόγραμμα που βασίζεται κατά περίπου 70% σε επαναλήψεις, το Mega κατάφερε την πρώτη ημέρα να ξεπεράσει σε σύνολο ημέρας τον ΣΚΑΪ στο κοινό 18-54, ενώ, όπως προκύπτει από τις επόμενες ημέρες ο Alpha υποχωρεί σε μονοψήφιο μέσο όρο, σημειώνοντας μια θεαματική πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν, με οριακή διαφορά από τον ΑΝΤ1, βρέθηκε στην πρώτη Θέση της κατάταξης στο δυναμικό κοινό. 

«Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη, που, αν συνεχίσει έτσι, Θα επιφέρει αλλαγές στα αντίπαλα κανάλια μέσα στον επόμενο έναν-ενάμιση μήνα», εκτιμά έμπειρο στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς ενώ άλλη πηγή με Θεσμικό ρόλο στον χώρο των media προβλέπει ότι «αν παγιωθούν αυτές οι επιδόσεις για το Mega, θα επιστρέψουμε σε εποχές κανιβαλισμού και ακραίας πολεμικής μεταξύ επιχειρηματικών σχημάτων». «Το Mega κινήθηκε πιο ψηλά από ό,τι είχαμε εκτιμήσει όλοι (σ.σ.: 5% -6%), αλλά Θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για ασφαλή συμπεράσματα», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος αντίπαλου καναλιού στη Reallife.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: 

Αν το Mega κάνει αυτή την τηλεθέαση χωρίς ουσιαστικά να έχει πρωτότυπο πρόγραμμα, τι Θα γίνει του χρόνου που Θα ξεκινήσει και νέες σειρές Τα επιτελεία των αντίπαλων σταθμών μελετούν μέρα-μέρα τα στοιχεία τηλεθέασης και τις μετακινήσεις των «πληθυσμών» πριν προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις. Ο ΣΚΑΪ Θα παίξει τα ρέστα του με το «Big brother» για να αυξήσει τα ποσοστά του στο δυναμικό κοινό, ενώ πιο ευάλωτο εμφανίζεται το Open χωρίς παγιωμένη μορφή και ισχυρό brand . Η επάνοδος του Mega αλλάζει εκ νέου τους όρους του παιχνιδιού και διαμορφώνει, μεσούσης της σεζόν, συνθήκες επανεξέτασης για τη στρατηγική τοποθέτηση των πιο «αδύναμων κρίκων».neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα