Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

82 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 1.314 συνολικά – Στους 49 οι νεκροί

Συνολικά 82 νέα κρούσματα και άλλα 20 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»που παρατηρείται επιδημιολογική έξαρση ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού να ανέρχονται σε 1314.


Ο ίδιος ανακοίνωσε πως επτά άτομα κατέληξαν από επιπλοκές του ιού σε 24 ώρες, με τους συνολικούς νεκρούς να ανέρχονται σε 49. «Oι θάνατοι αυξάνονται, όχι σε αντίστοιχα ποσοστά με αυτά του εξωτερικού αλλά δείχνουν την επιθετικότητα του ιού, 16732 εργαστηριακά τεστ έχουν διεξαχθεί». 

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως 85 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από αυτούς, οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 66 ετών και πάνω από τους μισούς (το 57%) έχουν υποκείμενο νόσημα. Από τις ΜΕΘ έχουν βγει  6 ασθενείς. Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13).

«Μην φοράτε μάσκα»

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως ο ΠΟΥ συστήνει στους υγιείς να μην φορούν μάσκες. «Κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τη διασπορά του ιού».

Θα υποχωρήσει ο ιός το καλοκαίρι;

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα μελέτης σύμφωνα με τα οποία ο ιός αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως «οι αναπνευστικοί ιοί το καλοκαίρι υποχωρούν, αλλά δεν ξέρουμε για αυτόν τον νέο ιό τι θα γίνει το καλοκαίρι, ελπίζουμε ότι θα μειωθεί. Ο ιός το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί σε χώρες που έχουν διαφορετικές συνθήκες, επομένως μπορεί να εισαχθεί από αυτές, δεν μπορούμε να αποκοπούμε από όλους για πάντα. Δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα