Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεχίζουμε "ON LINE"...νέα σεζόν 2020-2021


του Μάκη Παπαδόπουλου

Φίλοι και φίλες του διαδικτυακού "ONLINE",  σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται και ο  9ος χρόνος  από τη έναρξη λειτουργίας του blog (27-12-2011) και έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 35.000 αναρτήσεις  και τις 549.000 μοναδικές επισκέψεις.



H xώρα μας, εδώ και 1 χρόνο έχει στο τιμόνι της τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ένα σοβαρό Πρωθυπουργό που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Κι'ενώ όλα έδειχναν ότι επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα , μας ήρθαν o COVID-19, η πρωτοφανής ύφεση, προβλήματα σε απασχόληση- ρευστότητα και κερασάκι στην τούρτα τα εθνικά θέματα, με αιχμή την τουρκική προκλητικότητα.



Η κυβέρνηση, παρά τις αντιξοότητες, επικεντρώνεται στην υλοποίηση του άξονα «μεταρρυθμίσεις» – με τη βοήθεια των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και των 40 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ – όπως και στον τομέα των φοροελαφρύνσεων για το 2021

Σημείο-κλειδί για την υλοποίηση του δεύτερου πακέτου στήριξης των πληγέντων είναι η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς να εξαιρείται, φυσικά, η Ελλάδα. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο η παγκόσμια πανδημία θα συνεχίσει να επηρεάζει σημαντικά τα δημόσια έσοδα, κυρίως μέσω του τουρισμού και των εξαγωγών, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο διάστημα θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι μέσω του προγράμματος SURE και των συνδεδεμένων με τον COVID-19 δαπανών ΕΣΠΑ, που θα αρχίσουν να εισπράττονται.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, δίνει ραντεβού με τους πολίτες και ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη το συνδυαστικό πακέτο στήριξης, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει – πέραν των έκτακτων μέτρων – και μονιμοποίηση παρεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στο τουριστικό πακέτο. Εξάλλου, η κυβέρνηση αναζητά δημοσιονομικό χώρο 2 δισ. ευρώ για να ανασύρει από το συρτάρι τον φάκελο «μειώσεις φόρων» για το 2021. Υπό εξέταση, λοιπόν, είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50%, το πρώτο κούρεμα της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ εξετάζεται και η μείωση 8%-10% στους λογαριασμούς του ΕΝΦΙΑ.


Το "ON LINE" στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την Ελλάδα που όλοι θέλουμε και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.Σίγουρα όλες οι κυβερνήσεις , όπως και η τωρινή, κάνει λάθη και κάποιοι Υπουργοί πρέπει να πάνε σπίτι τους.To "ON LINE" θα ελέγχει την εξουσία και θα ασκεί κριτική όταν χρειάζεται.Για κάθε σχόλιο ή πρόταση σας , μπορείτε να μου γράφετε στο mail "eft.papadopoulos@gmail.com" . 

Εύχομαι σε όλους Καλό Φθινόπωρο,
και
Καλή σεζόν 2020-2021

Ο δημιουργός και διαχειριστής του blog "ON LINE"
Μάκης Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα