Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης βάζει στον «πάγο» τη Μαρία Σπυράκη – Αναστέλλει την κομματική της ιδιότητα


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, είχε πει ότι σήμερα (16.12.2022) θα έπαιρνε τις αποφάσεις του για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη, της ευρωβουλευτή που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για κακοδιαχείριση. Και σε πρώτη φάση, αποφάσισε να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα και να μην είναι υποψήφια στις εκλογές για όσο, τουλάχιστον, διαρκεί η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας. 

Η Μαρία Σπυράκη ερευνάται από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με υπόνοιες απάτης στη διαχείριση της κοινοβουλευτικής τους αποζημίωσης. Γι’ αυτό και ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της. «Θα ενημερωθώ και θα αποφασίσω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε σχετικά στις Βρυξέλλες. 

Η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, για την οποία η ίδια η ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας της και αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, γίνεται ακόμη πιο “βαριά” λόγω της Εύας Καϊλή, η οποία επίσης ελέγχεται (εκτός για το Qatar Gate) επίσης για κακοδιαχείριση. 

Αφού, όπως είπε, ενημερώθηκε για την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι πήρε τις αποφάσεις του. Και νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι με απόφαση του προέδρου της, η Μαρία Σπυράκη τίθεται εκτός κόμματος για όσο διαρκεί η έρευνα σε βάρος της. 

Αφού αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα και για όσο αυτή η “ποινή” διαρκεί, η Μαρία Σπυράκη τίθεται και εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να είναι υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στην Α’ Θεσσαλονίκης. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα