Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Σκυλακάκης: Οι αγορές υπάρχουν για να υπηρετούν τους καταναλωτές, όχι οι καταναλωτές τις αγορές

του Γιώργου Φιντικάκη


Oι αγορές υπάρχουν για να υπηρετούν τους καταναλωτές, όχι το αντίθετο. Και ο φιλελεύθερος πολιτικός, επειδή μελετά όλη του τη ζωή τις αγορές, ξέρει τις αδυναμίες τους, συνεπώς γνωρίζει πώς να βελτιώνει τη λειτουργία τους, λέει στο Liberal ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης για την μεταρρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, το πρόβλημα που βλέπει στον ανταγωνισμό, όπου ουδείς ξέρει τον φθηνότερο, και τις προσπάθειές του να ισχύσουν στον χώρο οι βασικές αρχές της ελεύθερης οικονομίας.


«Είμαι εδώ, ως φιλελεύθερος πολιτικός για να υπηρετήσω τους καταναλωτές, αυτή είναι και η αληθής έννοια του φιλελευθερισμού», αναφέρει ο κ. Σκυλακάκης, που μιλά για το νέο ειδικό τιμολόγιο ρεύματος, μέσω του οποίου ο καταναλωτής θα μπορεί επιτέλους να συγκρίνει τις τιμές των παρόχων, για τα 400 εκατ ετησίως από ρευματοκλοπές που περνούν στους πολίτες, αλλά και για το δυνατό χαρτί του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα, τη γρήγορη διείσδυση των ΑΠΕ, όπου φέτος αναμένουμε νέο ρεκόρ. 


Αναφέρεται στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, την ανταγωνιστικότητα στην πράσινη ενέργεια, τόσο την υφιστάμενη, όσο και τη μελλοντική που αφορά τις ανεμογεννήτριες στις θάλασσες και προπαντός στο Αιγαίο και εξηγεί γιατί τον ακούμε συχνά να λέει «δεν μπορεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι», καθώς και ότι «δεν υφίσταται επένδυση ΑΠΕ χωρίς ρίσκο».

Οσο για την υπόθεση του βουλγαρικού φόρου στο αέριο της Gazprom, και πόσο μας επηρεάζει, απαντά ότι η Ελλάδα δεν ανησυχεί από τυχόν διακοπή των ρωσικών ροών, τονίζοντας ωστόσο ότι σε κάθε συναλλαγή πρέπει να ισχύει το «pacta  sunt servanda».

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη

(αναδημοσίευση από liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα