Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, μεγάλες καταστροφές

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο με την εικόνα της φωτιάς που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές να είναι βελτιωμένη και να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στη Σέριφο έφτασαν ενισχύσεις και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 33 πυροσβέστες  με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim | Croatia 🇭🇷 | National Final Performance | Eurovision 2024

 


Η Κροατία συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας, με το "Rim Tim Tagi Dim" που ερμήνευσε ο Baby Lasagna. Η Κροατική ραδιοφωνική τηλεόραση (HRT) διοργάνωσε τον εθνικό τελικό Dora 2024 για να επιλέξει την Κροατική συμμετοχή για τον διαγωνισμό.Ο Μάρκο Πουρίσιτς (γεννημένος στις 5 Ιουλίου 1995), γνωστός επαγγελματικά ως Baby Lasagna, είναι Κροάτης τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός. Εκπροσώπησε την Κροατία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 με το τραγούδι " Rim Tim Tagi Dim ", καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και λαμβάνοντας έτσι την υψηλότερη θέση για την Κροατία στην ιστορία του διαγωνισμού.

Εκλογές ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν» στο πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν και Τραμπ – «Είσαι κλαψιάρης», δεν αντάλλαξαν χειραψία


 Τα είχε όλα τα πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ. Είχε ένταση, κατηγορίες, αντεγκλήσεις, προσβολές, όχι όμως και χειραψία την οποία απέφυγαν επιμελώς οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Με τους τόνους να είναι υψηλοί ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ μονομάχησαν στο πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης (28.06.2024). Οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν σε πολλά θέματα: για την οικονομία, το μεταναστευτικό και τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.[περισσότερα]

TA NEA


 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Στα «σχοινιά» ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συγκέντρωση υπογραφών για σύγκληση οργάνων – Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να προετοιμάσει την ΚΕ που θα γίνει στις 7 Ιουλίου.[περισσότερα]

TA NEA


 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Άδειες με έξι κανάλια ανά συχνότητα-Οι αλλαγές που φέρνει το πρότυπο DVB-T2

Αύξηση κερδών και εσόδων για τον ΔΕΔΔΗΕ το 2023 - Τι δείχνει η ετήσια έκθεση για ΥΚΩ και επενδύσεις

Αυξημένα έσοδα και καθαρά κέρδη παρουσίασε ο ΔΕΔΔΗΕ το 2023, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση που δημοσίευσε.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα ενισχύθηκαν από 832 εκατ. σε 1,093 δισ. ευρώ με το EBITDA να φτάνει από το 45% το 51%.

TA NEA


 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

«Μίνι ενεργειακή κρίση» με τη χονδρεμπορική στα 320 ευρώ/MWh – Μια ανάσα από τα 100 ευρώ/MWh η μέση τιμή του Ιουνίου – Η επιστροφή του λιγνίτη

https://energypress.gr

Χρήστος Στεφάνου

Ο συνδυασμός της υψηλής ζήτησης, της υποχώρησης των ΑΠΕ αλλά και οι αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ στην αγορά του ρεύματος με τις τιμές να φτάνουν ακόμη και στα 320 ευρώ/MWh θυμίζοντας ξανά εποχές ενεργειακής κρίσης. Η μέση τιμή της ημέρας διαμορφώνεται στα 13,73 ευρώ/MWh που είναι η υψηλότερη των τελευταίων μηνών. 


ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης κατά Τσίπρα με αναφορές σε χάος στο κόμμα και μαύρο χρήμα

Σκηνικό ολικής ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πυροδότησε η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, καθώς αιφνιδιάζοντας άπαντες με μια μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε την πολιτική του πλατφόρμα για την μορφή και τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξής, επισφραγίζοντας την «αποτσιπροποίησή» της. Σαν σε μια άλλη εκδοχή «rebranding», ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε αναλυτικά την μετάβαση σε ένα κόμμα αμιγώς αρχηγοκεντρικό, με διαφορετική ιεραρχία και πολιτικό προσωπικό, βάλλοντας κατά των «τοτέμ», δηλαδή της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θέτοντας τέρμα σε «πολιτικές καριέρες».

Euro 2024: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (25/06)



TA NEA


 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΑΑΔΕ: Το myAADE «καταργεί» τα γκισέ στις ΔΟΥ

 Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι από τις εφορίες που «κλείνουν» και γίνονται…ΥΦΕ αν δεν έχουν tablet και διαδίκτυο - Τι αλλάζει από Τρίτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
[περιααότερα]

Action 24, Rise TV και Smile για αλλαγές στο ΕΣΡ

Τρεις σταθμοί έχουν υποβάλει αίτηση στο ΕΣΡ για αλλαγή φυσιογνωμίας. Πρόκειται για το Action 24, το Smile και το Extra, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα αιτήματα για τις μετοχικές αλλαγές στο Rise TV και η έγκριση αύξησης εταιρικού κεφαλαίου για τον Athens Voice Radio.https://typologies.gr/

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η κατάσβεση της φωτιάς στο Ρέστη Σαλαμίνας 22.06.2024 , με το φακό του Κωνσταντίνου Σεβαστιάδη

 


φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης 

Τα «Mad Video Music Awards 2024 από τη ΔΕΗ» στο Mega

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Natalia Barbu - In The Middle (LIVE) | Moldova 🇲🇩 | First Semi-Final | Eurovision 2024

Η Νατάλια Μπάρμπου (Natalia Barbu, γεννημένη στις 22 Αυγούστου 1979) είναι Μολδαβή τραγουδίστρια. Εκπροσώπησε τη Μολδαβία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2007 με το τραγούδι "Fight", το οποίο προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατέλαβε τη 10η θέση. Εκπροσώπησε την Μολδαβία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 με το τραγούδι "In the Middle", αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό.

Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν 34 χρόνια μετά στο Mega

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Όλγα, η Μαρία και η Ειρήνη. Τρείς αδελφές. Τρεις τηλεοπτικές «θεότητες» του γέλιου επιστρέφουν για να αποδείξουν τη διαχρονικότητά τους.

TA NEA


 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Επειτα από 10 χρόνια μέρισμα στη ΔΕΗ

-Στη ΔΕΗ ετοιμάζονται για τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27/6 που μέλει να είναι σημαδιακή, καθώς έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια η Επιχείρηση θα εγκρίνει τη διανομή μερίσματος. Οι εποχές επί ΣΥΡΙΖΑ -που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού- πέρασαν, έχει πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό turnaround από τη διοίκηση του Γ. Στάσση και έφτασε η ώρα να επιβραβευτούν οι μέτοχοι για τη στήριξή τους. 

TA NEA


 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Με 3 ποδοσφαιρικές ομάδες ο Β. Μαρινάκης

TA NEA


 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πρώτη επιλογή τα «κίτρινα» τιμολόγια για τους καταναλωτές και ακολουθούν τα «μπλε» – Χωρίς οφέλη η κινητικότητα των πελατών για τις εταιρείες – Οι παρατηρήσεις της αγοράς

Μιχάλης Μαστοράκης

https://energypress.gr


Στα κίτρινα τιμολόγια στρέφονται κατά συντριπτική πλειοψηφία όσοι καταναλωτές επιλέγουν να αλλάξουν πάροχο ρεύματος με ένα μικρότερο μέρος να καταλήγει στα σταθερά τιμολόγια με την «μπλε» χρωματική σήμανση.

Αναζητείται η επόμενη μέρα για το Open

Δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η σχέση ανάμεσα στην ιδιοκτησία του Open και την Barkingwell Media.

TA NEA


 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Nebulossa - ZORRA | Spain 🇪🇸 | National Final Performance | Eurovision 2024

 


Υπουργικό: Πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση - Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι ηλεκτρικές καρέκλες και οι ισορροπίες στο Μαξίμου

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το "ταμείο" μετά τις ευρωεκλογές - Μέτρησε πολιτικό αποτέλεσμα και πρόσωπα και προχώρησε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Μαξίμου, αλλά και των αλλαγών προσώπων σε νευραλγικά υπουργεία, με κύρια στόχευση την καθημερινότητα

Μετά από πέντε χρόνια θητεία ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος δεν ξέρει κάθε πότε μετρά τα ρολόγια η εταιρία που διοικεί

 
Και τι έγινε; - Τα 300.000 ευρώ μπαίνουν κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό του

Σε μαρτύριο εξελίσσονται οι μετρήσεις των ρολογιών ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ για τα νοικοκυριά .

Tραγική στιγμή για την ενεργειακή μας ανεξαρτησια


 Tραγική στιγμή για την ενεργειακή μας ανεξαρτησια:

👉Η στιγμή που ανατινάζουν με εκρηκτικά τους ταινιόδρομους μεταφοράς τέφρας στον ΑΗΣ Καρδιάς στην Κοζάνη..

👉Δεν μας άρεσε ο φτηνός μας λιγνήτης, θέλαμε "πράσινες" πανάκριβες ηλιθιότητες κ ενεργειακή φτώχια! https://x.com


TΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


TA NEA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα ορκιστούν σήμερα (14.06.2024) στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει αύριο Σάββατο, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Ελβετία και τη διάσκεψη για την Ουκρανία.

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Στις 11:30 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο

 

Εχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό σχήμα

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό σχήμα.

Olly Alexander - Dizzy (LIVE) | United Kingdom 🇬🇧 | Grand Final | Eurovision 2024

 

Το "Dizzy" είναι ένα τραγούδι του Άγγλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Όλι Αλεξάντερ. Κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 2024 μέσω της Polydor Records και εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του Αλεξάντερ με το όνομά του μετά τη διάλυση των Years & Years. Το τραγούδι έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς μουσικής και αποτίνει φόρο τιμής στη synth-pop μουσική.Στον Τελικό της Eurovision , μετά την ψηφοφορία κατέληξε στην 18η θέση.

EURO 2024: Η μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου αρχίζει στην ΕΡΤ!

ΤΑ ΝΕΑ


 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η Eurovision απογείωσε το ERTFLIX τον Μάιο

«Αρχελάου 5»: Το βασικό καστ της νέας καθημερινής κωμικής σειράς που έρχεται στην ΕΡΤ1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα καθημερινή νεανική κωμική σειρά της ΕΡΤ«Αρχελάου 5», δίνει ραντεβού από τον Σεπτέμβρη με το τηλεοπτικό κοινό στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά της Αθήνας, το Παγκράτι.Οι χαρακτήρες, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, θα γεμίσουν με φρέσκο αέρα και χαμόγελα τα σπίτια μας.

ΠΑΣΟΚ: Στα χαρακώματα στελέχη και βουλευτές κατά Ανδρουλάκη - Ποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία

Το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένονται συναντήσεις στελεχών σε διάφορες περιοχές για να συντονιστούν και να ενθαρρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα για την κάθοδό τους στην εσωκομματική αναμέτρηση

ΤΑ ΝΕΑ


 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Τα «Mad Video Music Awards 2024 από τη ΔΕΗ» αποκλειστικά στο MEGA

Κανάλι Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ σε 4Κ

Στο μικροσκόπιο της ΡΑΑΕΥ η τελευταία εκκαθάριση του ΔΕΔΔΗΕ προς τους προμηθευτές – Της τάξης των 300 εκατ. τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν

Κώστας Δεληγιάννης

https://energypress.gr


Διευκρινίσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ζητήσει η ΡΑΑΕΥ, αναφορικά με τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν σε εξαιρετικά υψηλό συντελεστή κανονικοποίησης για το 1ο εξάμηνο του 2022, σε σχέση με τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων οριστικών εκκαθαρίσεων. Έτσι, η Ρυθμιστική Αρχή έχει «παγώσει» την έγκριση του συντελεστή κανονικοποίησης για το επίμαχο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου. 

ΤΑ ΝΕΑ


 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι λόγω καύσωνα - Τα μέτρα για τις εξετάσεις

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω καύσωνα, σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, μέτρα έχουν ληφθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένουν οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών. 

Σημειώνεται ότι από τον καύσωνα θα πληγούν κυρίως οι κεντρικές και νότιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου και την επομένη, Πέμπτη 13 Ιουνίου.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα