Ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά θεωρείται ο κρόκος Κοζάνης και καλείται ως το ‘’καμάρι’’ της Ελλάδας. Σαν Κοζανήτισα δεν θα μπορούσα να παραλείψω φυσικά το ευεργετικό προϊόν της πόλης μου και να μην αναφέρω τις ιδιότητες του και το πόσο μπορεί να θωρακίσει την υγεία μας μέσω της διατροφής μας.
Από την Βάσω Βαγιώτα (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, vaso_vag@hotmail.com)
Αρχικά να αναφέρω ότι ο Κρόκος Κοζάνης είναι κωμόπολη σε απόσταση 5χλμ από την πόλη της Κοζάνης η οποία είναι η μοναδική κροκοκαλλιεργούμενη περιοχή στην Ελλάδα στην οποία γίνεται από πάρα πολλά χρόνια συστηματική καλλιέργεια του φυτού και εξάγεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.