Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Επανεξελέγη πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου η Marine Le Pen με 100% των ψήφων

Επανεξελέγη, την Κυριακή, η Marine Le Pen, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με 100% των ψήφων, έπειτα από ψηφοφορία δι' αλληλογραφίας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.
Η 46χρονη, Marine Le Pen, η οποία ήταν υποψήφια χωρίς αντίπαλο, αρχίζει έτσι μια δεύτερη θητεία επικεφαλής του κόμματος που ιδρύθηκε το 1972 από τον πατέρα της, τον 86χρονο Jean-Mari Le Pen.

Το Εθνικό Μέτωπο, στο οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν 30% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του 2017, υποστηρίζει πως έχει 83.000 μέλη και λίγο περισσότερα από 22.000 συμμετείχαν στην ψηφοφορία. 
Υπήρξαν πάντως 17 άκυρα ψηφοδέλτια.
Ενώ ο Jean-Mari Le Pen, παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και αποτελεί αναφορά για τα παλιότερα μέλη, κατά το συνέδριο αναδείχθηκε μια τρίτη γενιά Le Pen, στο πρόσωπο της 24χρονης, Marion Maréchal-Le Pen, εγγονής του πατριάρχη και ανιψιάς της προέδρου. 
Η νεαρή γυναίκα, η οποία κατέχει τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, έκανε την είσοδό της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η Marine Le Pen ανέλαβε από το 2011 μια επιχείρηση εξωραϊσμού του Εθνικού Μετώπου, διατηρώντας ωστόσο τα θεμελιώδη: ευρωσκεπτικισμό, υπεράσπιση της "γαλλικής ταυτότητας", μάχη κατά της μετανάστευσης, καταγγελία της "ανασφάλειας".

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα