Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

O Κρόνος χτυπάει αλύπητα τον Σαμαρά. Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος του πεπρωμένου

του Θανάση Ματσώτα


Πέρυσι τέτοια εποχή είχα γράψει ότι οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις εκλογές, θα μπουν σε τελική ευθεία το φθινόπωρο και θα οδηγηθούμε σ’ αυτές την άνοιξη του 2015 αλλά δεν αποκλείεται ένας εκλογικός αιφνιδιασμός που θα μας οδηγήσει στις κάλπες το Φλεβάρη.


Πιστεύω πως η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου όταν οι 2 προοδευτικές Σελήνες της Ελλάδας (στην 23η μοίρα των Ιχθύων και Τοξότη από δευτερεύουσα και τριτεύουσα πρόοδο αντίστοιχα) θα κάνουν ακριβή όψη με τη γενέθλια Σελήνη στις 23ο Διδύμων.

Μέχρι τότε, το πολιτικό πόκερ θα είναι σκληρό και αβέβαιο. Ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια σημαντικά

πράγματα που αυτήν τη στιγμή αγνοούμε και να έχουμε δυνατές και απρόβλεπτες ανατροπές στην πορεία. Το παιχνίδι της προεδρικής εκλογής θα κριθεί οριακά αλλά όπως και αν καταλήξει δεν θα είναι υπέρ της κυβέρνησης. Μόνο με συμφωνία που θα ευνοεί τους χειρισμούς και τις θέσεις της αντιπολίτευσης μπορεί να ψηφισθεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη μου 2 πράγματα είναι σίγουρα για το 2015: 1ον ότι θα έχουμε εκλογές και 2ον ότι ο Αλέξης  Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Συνήθως οι εκλογικές διαδικασίες όπως επίσης και διάφοροι διαγωνισμοί (τύπου Eurovision, αθλητικοί αγώνες κλπ.) κρίνονται με «διαφορά στήθους» αφού οι περισσότεροι διεκδικητές έχουν αρκετά καλά ωροσκόπια και είναι ήδη επιτυχημένοι ως ένα βαθμό. Η συγκριτική μελέτη τους είναι αυτή που θα προσδιορίσει την ελάχιστη διαφορά που θα δώσει τον νικητή.

Σ’ αυτές τις διαφορές θα αναφερθώ αναλυτικά για όλους τους υποψηφίους και κόμματα, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.περισσότερα εδώ στο kourdistoportokali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα