Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί δεν δέχονται οι Ευρωπαίοι τη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος

Δύο φορές αρνήθηκαν τη σχετική πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είναι πλέον έτοιμο να συνεχίσει μόνο του το ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη λήξη της σύμβασης των Ευρωπαίων με την Ελλάδα

Δεν θα γίνει τελικά η Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό χρέος, που  είχε προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον, καθώς οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν δύο φορές τη σχετική πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει μόνο του το ελληνικό πρόγραμμα μετά την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όταν και ολοκληρώνεται η δανειακή σύμβαση των Ευρωπαίων με την Ελλάδα.


“Δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, με τον Μ. Ιγνατίου να αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι απέρριψαν κάθε συζήτηση για πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης για το ελληνικό χρέος.

Εξάλλου, είχαν αρνηθεί να γίνει σχετική συζήτηση και κατά τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, όταν επίσης το ΔΝΤ πίεζε να βάλει το θέμα του χρέους στην ατζέντα. Όπως γράφει ο ανταποκριτής στην ιστοσελίδα του Έθνους, η αρχική ιδέα ήταν να τα “βρουν” πρώτα μεταξύ τους οι δανειστές και μετά να εμπλέξουν την ελληνική κυβέρνηση, αν και η Αθήνα κατέστησε γνωστή τη θέση της στο Ταμείο ότι δεν επιθυμούσε συνάντηση για το χρέος χωρίς τη συμμετοχή της.

Ο Μάρεϊ δήλωσε ότι η η βιωσιμότητα του χρέους ελέγχεται σε κάθε αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν το ΔΝΤ να πιστεύει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και να πιέζει τους Ευρωπαίους για το “κούρεμά” του. Πάντως, οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της μείωσης των επιτοκίων και της επιμήκυνσης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων διάσωσης.

Συνεχίζει μόνο του το ΔΝΤ έως τον Ιούνιο του 2016 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει μόνο του το ελληνικό πρόγραμμα μετά την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όταν και ολοκληρώνεται η δανειακή σύμβαση των Ευρωπαίων με την Ελλάδα, και έως τον Ιούνιο του 2016, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Μάρεϊ. “Δεν μπορώ να σας διαφωτίσω σχετικά με την τρόικα. Το Ταμείο έχει ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τις αρχές του 2016. Επικεντρωνόμαστε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τη δομή και τη μορφή που θα έχει η τρόικα. Αυτό είναι κάτι που αφορά τους Ελληνες και τους Ευρωπαίους πολιτικούς”, είπε.

Πηγή: newmoney.gr/protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα