Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Παναγιωτάκης: Η στρατηγική της ΔΕΗ και της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ταυτίζονται

Ως αυτονόητη υποχρέωση χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην περιοχή της Κοζάνης και της Φλώρινας ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία.


Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι τέθηκαν επί τάπητος οι σχέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των κατοίκων με την Δημόσια Επιχείρηση, ενώ συμπλήρωσε ότι «η στρατηγική της ΔΕΗ και της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ταυτίζονται».

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι Επιχείρηση και Περιφέρεια μπορούν με συνεργασία, μελέτες και διάλογο να χαράξουν τις ιδιαίτερες προδιαγραφές και κινήσεις εκείνες, έτσι ώστε από την παραγωγική δραστηριότητα της Επιχείρησης στην περιοχή, η τελευταία να αποκτήσει τεχνογνωσία, υποδομές και παραγωγικές δραστηριότητες «που θα της επιτρέψουν να ευημερήσει και μετά τη ΔΕΗ».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη ΔΕΗ, καθώς όπως είπε τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες του έδωσαν την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνονται τη ΔΕΗ ως δικό τους θέμα.

Νωρίτερα το Energypress έγραφε:

Στην περιοχή όπου χτυπά η παραγωγική καρδιά της ΔΕΗ, στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται για πολυήμερη περιοδεία η διοίκηση της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανόλης Παναγιωτάκη συνοδεύεται σχεδόν από το σύνολο της ανώτατης διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας το οποίο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και της παρουσίας σε αυτήν με περίπτερο της εταιρείας.

Χθες πάντως από την Κοζάνη, η ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του απερχόμενου πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Πτολεμαΐδα υπογραμμίζοντας τη σημασία αλλά και την υποστήριξή του στην επένδυση.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε έναν ενεργειακό σχεδιασμό που «θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και θα σέβεται το περιβάλλον» ενώ παρέπεμψε στο «αναπτυξιακό έργο Πτολεμαϊδα 5», το οποίο είναι έτοιμο να προχωρήσει καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι.  Οι ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα πάντως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στο χώρο της οικολογικής αριστεράς.

Τώρα η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένεται να παραμείνει στη Δυτική Μακεδονία μέχρι το τέλος της εβδομάδας πραγματοποιώντας επισκέψεις και επαφές στο ενεργειακό κέντρο αλλά και στο μεγάλο υδροηλεκτρικό της περιοχής τον Ιλαρίωνα.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα