Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Guardian: Ο Μεϊμαράκης γοητεύει τους έλληνες ψηφοφόρους

Στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian με τίτλο: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γοητεύει τους ψηφοφόρους: Δεν είναι νέος, είναι όμως αυθεντικός».


Το παλιό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στον οικονομικό γκρεμό και την άβυσσο το 2009 δεν θα έπρεπε να έχε και μεγάλη πέραση στις Κυριακές των εκλογών, ακόμη και αν η τελευταία νέα κυβέρνηση παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη, αναφέρει ο Guardian και προσθέτει:

Αλλά αν η οργή ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη στροφή 180 μοιρών οδήγησε στην ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, το κεντροδεξιό κόμμα είχε ακόμη ένα απρόσμενο όπλο, τονίζει η εφημερίδα, αναφερόμενη στον Β. Μεϊμαράκη.

«Μπορεί να μιλήσει και να συνεννοηθεί με τους ανθρώπους. Είναι κοντά στον απλό άνθρωπο χωρίς να είναι λαϊκιστής», αναφέρει η 26χρονη οικονομολόγος, Κορίνα Βιτανόγλου.

Ο 31χρονος τραπεζικός, Μιχάλης Καμίτσης, συμπληρώνει: «Δεν είναι νέος, αλλά είναι αυθεντικός και ο κόσμος τον πιστεύει. Ίσως νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά με αυτόν παρά με τον Τσίπρα που είναι άπειρος. Κοιτάξτε πού μας έφτασε...».

Τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν τη ΝΔ, άλλοτε πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε πιο μπροστά από αυτόν.

«Είναι καλόκαρδη και προσιτή φιγούρα και δεν μοιάζει με άλλους πολιτικούς καριέρας της Ελλάδας», αναφέρει ο Guardian, ενώ σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ δε μασάει τα λόγια του.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μοναστηριώτη από το LSE, η ρητορική του Μεϊμαράκη και το ύφος του που δείχνει να πατάει στο έδαφος, έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό: τόσο στις εργατικές τάξεις που τον βλεπουν ως έναν άνθρωπο του λαού, όσο και σε παραδιοσιακούς υποστηρικτές της ΝΔ με μεγαλύτερο εισόδημα. thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα