Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα επιτρέψει την εκταμίευση νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα και θα ανοίξει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους προχωρούν πολύ αργά και ως εκ τούτου η επίτευξη μιας συμφωνίας στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Μαΐου είναι απίθανη, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.
Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβει για την περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων.
"Σημειώνουμε αργή πρόοδο", δήλωσε χαρακτηριστικά μια εκ των πηγών στο πρακτορείο για να προσθέσει αμέσως μετά πως "δεν θα περίμενα τελική συμφωνία στην συνεδρίασης της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα ακολουθήσουν και άλλες εβδομάδες μετά από αυτό”.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το περιεχόμενο και η μορφή των προληπτικών μέτρων που καλείται να λάβει η Αθήνα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ήταν προτιμότερη μια συμφωνία πριν το δημοψήφισμα της Βρετανίας στις 23 Ιουνίου ώστε να αποφευχθεί η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος εκείνη την περίοδο.
Ωστόσο, όπως εξήγησε, η Ελλάδα δεν χρειάζεται την επόμενη δόση του ευρωπαϊκού προγράμματος έως τα μέσα Ιουλίου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος.
Άλλη πηγή ανέφερε πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε ΔΒΝΤ και Ευρώπη ως προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την Γερμανία να διατυπώνει δημοσίως την θέση της πως η Αθήνα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους. capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου