Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ NOΜΠΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ/ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν τους πάντες και τα πάντα για να ανέλθει στο πρωθυπουργικό αξίωμα:

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα το προστατεύσουμε πρώτα και πάνω από όλα. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματα μας, θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αλλά θα υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό. Το δημόσιο αγαθό θα το υπερασπιστούμε!»


« Ο Πινοσέτ δεν έχει μείνει στην ιστορία μόνο ως δικτάτορας και κανείς δεν συγκρίνει τον Πρωθυπουργό με ένα δικτάτορα, εκλεγμένος είναι. Έχει μείνει και στην ιστορία ως το πρώτο μεγάλο παγκόσμιο πείραμα του νεοφιλελευθερισμού ίσως υπό την ηγεμονία και καθοδήγηση της μεγάλης πολυεθνικής των τηλεπικοινωνιών στη Χιλή όπου ιδιωτικοποίησε 212 επιχειρήσεις και 66 τράπεζες και αργότερα, όταν μειώθηκε το Α.Ε.Π. της χώρας του κατά 20 μονάδες, αναγκάστηκε να επιχειρήσει την μεγαλύτερη επανακρατικοποίηση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών επιχειρήσεων που είχε ιδιωτικοποιήσει.

Στην ομιλία του (6 Μαΐου το 2014) ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οπουδήποτε έγινε ιδιωτικοποίηση του νερού τα τιμολόγια αυξήθηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε και συνέχισε όπως βλέπετε και στο βίντεο να λέει πως:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην ΕΥΔΑΠ για να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, όμως αυτή τη φορά έχει μία ιδιαίτερη συμβολική αξία.

Πρώτον γιατί βρισκόμαστε στη διαδικασία εν εξελίξει ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ενός δημόσιου αγαθού που είναι το νερό και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Παρά το γεγονός ότι σε όλους είναι γνωστό ότι στη συνεδρίαση του ΣτΕ, έχουν πάρει ήδη απόφαση, δεν έχει καθαρογραφεί, η οποία είναι απολύτως σαφής και καταλήγει στο πόρισμα, στο συμπέρασμα, ότι η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι μία διαδικασία πέρα και έξω από το ΣΥνταγμα της χώρας, διότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό που δεν μπορει να είναι εμπορεύσιμο με αυτή την έννοια έχει ιδιαίτερη αξία το πανό αυτό εδώ των φίλων της ανοιχτής πόλης ένα σύνθημα και των εργαζόμενων εδ΄ω της ΕΥΔΑΠ ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα