Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μετά από έντονο παρασκήνιο, αναβολή 5 ημερών για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Αναβολή ως τις 17 Ιανουαρίου ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ για τη λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. της ΔΕΗ για τη διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ μέσω της δημιουργίας εταιρείας συμμετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, η αναβολή της απόφασης για λίγες ημέρες προτάθηκε για καθαρά τυπικούς λόγους, καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για άλλα θέματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρίσταται κάποιος εκπρόσωπός του στη ΓΣ της ΔΕΗ.

Παρότι αυτού του τύπου η εξήγηση είναι πρόδηλα προσχηματική, το ΤΑΙΠΕΔ επέμενε και στη συνέχεια ότι οι λόγοι ήταν τυπικοί. Οι όποιοι τυπικοί λόγοι τους οποίους επικαλείται όμως με επιμονή το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι βεβαίως πολύ πειστικοί, καθώς, παρά το περίπλοκο του μοντέλου που ακολουθείται (γεγονός που μπορεί πράγματι να δημιουργήσει αρκετές νομικές δυσκολίες), το περιθώριο για να λυθούν τυπικά θέματα υπήρχε και ήταν αρκετό. Αντίθετα είναι βέβαιον ότι υπήρξαν διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή και σε κυβερνητικό επίπεδο. Αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει η Γενική Συνέλευση με 1,5 ώρα καθυστέρηση.

Το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ έγινε αποδεκτό, ενώ το θέμα που αφορά τη ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε κανονικά στη σημερινή Γ.Σ.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί και εφαρμόζεται, η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε Εταιρία Συμμετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας διαμορφώνεται συνεπώς (με βάση την αποτίμηση της εταιρίας) σε 491,8 εκατ. ευρώ. Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ πρόκειται να αποφασίσει την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και με διανομή στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ των μετοχών της εταιρίας συμμετοχών. Δεδομένου ότι το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχουν συνολικά το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, αντίστοιχο είναι το ποσοστό που θα ελέγχουν και στον ΑΔΜΗΕ μέσω της εταιρίας συμμετοχών.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα