Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Απομακρύνεται το ορόσημο ένταξης στο QE

Αναστασία Παπαιωάννου
a.papaioannou@euro2day.gr

Απρίλιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναμένουν τώρα οι τραπεζίτες να κριθεί η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ποια σχέδια των τραπεζών πάνε πίσω. Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις.

Ανησυχία επικρατεί στις διοικήσεις των τραπεζών καθώς η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απομακρύνει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το ραντεβού της 9ης Μαρτίου -όταν η ηγεσία της ΕΚΤ θα αποφασίσει για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων- φαίνεται πως έχει χαθεί και ο επόμενος σταθμός είναι τον Απρίλιο. Οι πλέον απαισιόδοξοι αναφέρουν ότι «δεν αποκλείεται, δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων που θα μεσολαβήσουν στην Ευρώπη, αλλά και του θολού τοπίου όσον αφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού».

Άποψη, την οποία στοιχειοθετούν με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα από τώρα μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει αποπληρωμές χρέους ικανές να φέρουν αδιέξοδο στην κυβέρνηση [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα