Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Επιστρέφουν οι αποκοπές ρεύματος από την ΔΕΗ

Είναι τέτοια η έλλειψη ρευστότητας της ΔΕΗ και οι υποχρεώσεις που καλείται να εξοφλήσει, που η επιχείρηση δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να ακολουθεί χαλαρή πολιτική στο θέμα των αποκοπών ρεύματος.



Κάθε ένδειξη συγκλίνει στο γεγονός ότι βρίσκεται μπροστά σε αποφάσεις και ότι οδεύουμε προς επανακαθορισμό της πολιτικής αποκοπών, γεγονός που είχε επιβεβαιώσει προ μηνός και κορυφαία πηγή του υπουργείου Ενέργειας, παρέχοντας πολιτική κάλυψη στην διοίκηση της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά είχε τότε δηλώσει η πηγή αυτή, “φυσικά και η ΔΕΗ έχει την πολιτική στήριξη για αποκοπές σε περιπτώσεις κακοπληρωτών και ρευματοκλοπών”.


Είχε μάλιστα επισημάνει ότι η ΔΕΗ διαθέτει πλέον τον απαραίτητο μηχανισμό για τη διασφάλιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (σ.σ. απαγορεύεται η αποκοπή ρεύματος για τους δικαιούχους του ΚΟΤ), αλλά και όσων έχουν οικονομική ανάγκη, οι οποίοι καλύπτονται με τον πρόσφατο διακανονισμό της ΔΕΗ για πάγωμα για ένα χρόνο των οφειλών για όσους χρωστούν έως 500 ευρώ.

Τον δρόμο για αυστηρότερη πολιτική στο μέτωπο των αποκοπών ρεύματος από την ΔΕΗ ανοίγει η χαμηλή ανταπόκριση των καταναλωτών στο πρόγραμμα “δεύτερη ευκαιρία” που αφορούσε όσους δεν είχαν καταφέρει να τηρήσουν κάποια από τις περυσινές 36 δόσεις.

Το πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη και οι πληροφορίες λένε ότι η ανταπόκριση των πελατών δεν ήταν μεγάλη. Δίχως να είναι σαφές αν θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο, το σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ δεν έχει πλέον το περιθώριο να ακολουθεί την “χαλαρή” μέχρι σήμερα πολιτική, η οποία και εκτίναξε τις οφειλές της.

”Δεν διατυμπανίζουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αποκοπές ρεύματος, αλλά δεν κάνουμε και κοινωνική πολιτική”, ήταν άλλωστε το πρόσφατο μήνυμα από την Πτολεμαίδα του προέδρου της Μ. Παναγιωτάκη, ερωτηθείς αν συνεχίζει να ισχύει το άτυπο “εμπάργκο” σε αποκοπές παροχών για χρέη έως τα 1.000 ευρώ.

Είναι μονόδρομος η βελτίωση της εισπραξιμότητας για την ΔΕΗ, που ακριβώς επειδή της χρωστούν πολλά οι πελάτες, χρωστά και αυτή με την σειρά της παντούmikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα