Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΔΕΗ: Στα 295,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του 25% του ΑΔΜΗΕ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι, οι επεξηγήσεις επί του 1ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2017, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης,

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, σε 295,6 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή το 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ενώ το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ αναμένεται στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματισθεί για τις 23 Μαΐου.


Στη Γενική Συνέλευση θα τεθούν, επίσης, οι προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ΔΕΗ που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Θυμίζουμε, τέλος, σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ, ότι στις 10 Απριλίου υποβλήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το αίτημα για έγκριση της απόκτησης του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid International Development και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πλέον, αναμένεται σύντομα η τελική απόφαση της διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν ώστε να προχωρήσει η απόσχιση.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα