Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ο πρόεδρος της ΝΔ,Κυρ.Μητσοτάκης στον Alpha

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, έδωσε ο πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σημαντικές εξελίξεις από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ έκανε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας απέτυχε στους στόχους που είχε ο ίδιος βάλλει.


«Ο κ. Τσίπρας είχε βάλλει τον πήχη πολύ ψηλά και πέρασε από κάτω», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Ο κ. Τσίπρας είχε συνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με οριστική λύση για το χρέος και με ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποφεύχθηκε η καταστροφή, αλλά η λύση για το χρέος μετατέθηκε, επιπλέον η κυβέρνηση ανέλαβε υποχρέωση για πρόσθετα μέρα 5 δισ. για μετά το τέλος του προγράμματος και για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022». Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε ότι «θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός. Έχει υποχρέωση να έλθει στην Βουλή για να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό της οικονομίας για τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η λύση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος, ενώ δεν φαίνεται ότι η Ελλάδα, με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης, είπε: «Μακάρι να μπορέσει να βγει η χώρα στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος». Όμως, όπως συμπλήρωσε, αυτό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την τελευταία αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup είναι απλώς μία «φραστική διατύπωση».
Να μην γίνει η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων και θα ζητήσει όπως είπε από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς με τους οποίους θα συναντηθεί να μην προχωρήσουν σε αυτή την εκδήλωση. Το σκέφτηκα πολύ, είπε, σίγουρα θα ταράξω τα νερά αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στο χώρο των Εξαρχείων αλλά αντιθέτως πρέπει να γίνει μια αστυνομική επιχείρηση για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια αλλά τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί από αυτούς που πρέπει να τη δώσουν, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα