Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δώσαμε πλειστηριασμούς και ΔΕΗ, πήραμε αποζημιώσεις για απλήρωτους εργαζόμενους

Συμφωνία- εξπρές

Με τι όρους έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 2018

Στην πιο γρήγορη τεχνική συμφωνία «από καταβολής Μνημονίων» κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές και ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων  που θα καθοριστεί και θα δοθεί πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. 


Πλειστηριασμοί, πώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και τα μέτρα λιτότητας ως το 2021 που ψηφίσει προκαταβολικά η κυβέρνηση από την 2η αξιολόγηση, ήταν τα «κλειδιά» της συμφωνίας- εξπρές.

Από το 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλάζουν τα πάντα στα επιδόματα τέκνων.  Στον αέρα έμεινε όμως το αίτημα της κυβέρνησης για να μην ισχύσει από 1.1.2018 η αύξηση του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου -και η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η τεχνική συμφωνία που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου κρύβει όμως και «πράγματα θετικά για την κυβέρνηση που θα σας τα πούμε σιγά-σιγά», όπως έλεγε μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι σε κάθε περίπτωση που κλείνει και εκποιείται μια επιχείρηση στη χώρα μας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα παίρνουν πρώτοι τους μισθούς που τους οφείλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα