Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Σταθάκης: Μέχρι τέλη Μαρτίου ο νόμος για τις μονάδες της ΔΕΗ - Ενδιαφέρον από 15 εταιρείες

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε  στην εκπομπή «ΟΙ ΚΑΠΠΑ ΚΑΠΠΑ», του ραδιοφωνικού σταθμού 247 και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά για τις έρευνες υδρογονανθράκων, το Εξοικονομώ και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συζήτησης:Για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:

Ετοιμάζουμε τον νόμο, τον οποίο θα καταθέσουμε στη Βουλή μέχρι τέλος Μαρτίου. Ο νόμος αυτός θα προβλέπει, ουσιαστικά, τρία πράγματα:

Πώς θα γίνει η απόσχιση των μονάδων από τη ΔΕΗ. Αναφέρομαι στις μονάδες της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας – ο Μελίτης Ι που είναι υπαρκτή μονάδα και μια άδεια που είναι ο Μελίτης ΙΙ.

Πώς θα γίνει η διαδικασία του διαγωνισμού. Υπενθυμίζω ότι τον διαγωνισμό θα τον κάνει η ΔΕΗ η ίδια, μέσα από μία πολύ συγκεκριμένη και διαφανή διαδικασία.
Πώς θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας σχετικά με τη διασφάλιση των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Η Κομισιόν πραγματοποίησε ένα market test – ουσιαστικά άνοιξε τον φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας όλους τους δυνητικά ενδιαφερόμενους διεθνώς, ήδη πριν τα Χριστούγεννα. Έχει καταγραφεί επενδυτικό ενδιαφέρον από περίπου 15 επιχειρήσεις και περιμένουμε, μετά την ψήφιση του νόμου, να γίνει μια πιο συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν απόλυτα σαφής, καταδικάζοντας την Ελλάδα διότι διατηρεί το μονοπώλιο του λιγνίτη η ΔΕΗ και συνεπώς από τούδε και εφεξής όποια λιγνιτικά ορυχεία ανοίγουν θα πρέπει υποχρεωτικά να δίνονται στους ιδιώτες έως ότου αυτό φτάσει στο 40% των λιγνιτικών ορυχείων που ελέγχει η ΔΕΗ. Καθώς, για περιβαλλοντικούς λόγους, εμείς δεν θα ανοίξουμε νέα λιγνιτορυχεία στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) ζήτησε να βρούμε ένα ισοδύναμο μέτρο, το οποίο να τηρεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το ισοδύναμο μέτρο ήταν να χάσει το μονοπώλιο η ΔΕΗ στις υπάρχουσες μονάδες και στα υπάρχοντα ορυχεία. Άρα αυτός ήταν ο διάλογος, πάνω σε αυτή τη βάση έγινε και κατέληξε στη συγκεκριμένη συμφωνία.energypress.gr/περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα