Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Υπερταμείο: Εγγύηση και η… ΔΕΗ ως το 2047 για το δάνειο του ESM - Τι προβλέπουν οι νέες ρήτρες δανεισμού

Και η ΔΕΗ, όπως κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, συγκαταλέγεται στην εγγύηση προς τον ESM συνολικού ύψους 25 δισ. ευρώ για το δάνειο που έλαβε πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα μέσω του 3ου μνημονίου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι μέχρι και το 2047, οπότε και λήγει το δάνειο των 86 δισ ευρώ του ESM, και εφόσον φυσικά ζητηθεί, τότε ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που θα κληθεί να ρευστοποιήσει το υπερ-Ταμείο προκειμένου το Δημόσιο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΗ.

Εννοείται ότι παρόμοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί. Και ότι τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα των υποθέσεων, δίχως ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήταν κάποια στιγμή δυνατό, η θεωρία να γίνει πράξη.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις ρήτρες που συνοδεύουν την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης του 2015 μεταξύ ESM - Ελληνικής Δημοκρατίας -Τράπεζας της Ελλάδος - ΤΧΣ, και πλέον και του υπερ-Ταμείου, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στο πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα