Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αυξήσεις 16,4 έως 19,4% στην τιμή της κιλοβατώρας αποφασίζει την Παρασκευή η ΔΕΗ - Στο 5% η έκπτωση συνέπειας

Αυξήσεις τιμολογίων χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών (θα μειωθεί 25% το ΕΤΜΕΑΡ)
 Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4 έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης, πρόκειται να αποφασίσει η ΔΕΗ την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ προερχόμενες από το ΥΠΕΝ.

Υιοθετείται επίσης ρήτρα ρύπων CO2 με τιμή αναφοράς τη σημερινή επιβάρυνση που έχει η ΔΕΗ για τα δικαιώματα ρύπων. Αν οι τιμές στις διεθνείς αγορές ανεβαίνουν θα προκύπτουν αυξήσεις. Αν πέφτουν θα προκύπτουν μειώσεις.


Ταυτόχρονα μειώνεται η έκπτωση συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, από το 10% στο 5%. Είχε προηγηθεί από 1ης Απριλίου η μείωση από το 15% στο 10%.

Επιπλέον θεσπίζεται έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στον αντίποδα, μειώνεται το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Θα διαμορφωθεί για την οικιακή κατανάλωση στα 17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 22,67 ευρώ που είναι τώρα (μείωση 25%).

Το «πακέτο» των μέτρων, σύμφωνα με το Υπουργείο, θα «αιμοδοτήσει» τη ΔΕΗ με ένα συνολικό ποσό 500 εκατ. ευρώ.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα