Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Στη Σαλαμίνα ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Στη Σαλαμίνα θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος στις 11.00 το πρωί,  θα μεταβεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να παραστεί στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι».


Το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» είναι μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3000 τόνων και ηλικίας κάτω των 20 ετών είναι ναυπηγημένο για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.

Οι εξαιρετικές προδιαγραφές κατασκευής, σε συνδυασμό με την ευκολία αλλαγής της διαμορφώσεώς του ανάλογα με την αποστολή του, προσδίδουν στο πλοίο επιχειρησιακή ευελιξία για υποστήριξη πλοίων στην ανοικτή θάλασσα και όχι μόνο. Διαθέτει γερανό και μεγάλο αριθμό δεξαμενών διαφόρων τύπων συνολικής χωρητικότητας 6000 κυβικών μέτρων. Διαθέτει επίσης σημαντικές δυνατότητες πετρελεύσεως εν πλώ, πυροσβέσεως και ρυμουλκήσεως ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάσωση  άνω των 200 ναυαγών. Η ταχύτητα του πλοίου είναι της τάξεως των 14 κόμβων.

Η απόκτηση από το ΠΝ του σκάφους αυτού θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στόλου στην ανοικτή θάλασσα και θα καλύψει με τεχνικοοικονομικά καλύτερους όρους αποστολές Διοικητικής Μέριμνας που τώρα καλύπτει με πλοία παλαιάς τεχνολογίας τα οποία έχουν μεγάλες ανάγκες συντήρησης και στελέχωσης.lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα