Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Χρυσή Αυγή: Βαριές ποινές αλλά δεν εξάντλησαν τα όρια! Ισόβια στον Ρουπακιά – 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα – Έξι χρόνια στην Ζαρούλια

 Βαριές ποινές ανακοίνωσε το δικαστήριο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Κάθειρξη 13 ετών σε όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Δείτε όλες τις ποινές.

Μετά την ιστορικ
ή απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, έρχεται ακόμη μια σημαντική στιγμή για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εδώ και 5,5 χρόνια τη δικάζει: η ώρα της ανακοίνωσης των ποινών. 

Μπορεί ο Γιάννης Λαγός να επιχείρησε να καθυστερήσει τη διαδικασία (πριν ξαναφύγει για Βρυξέλλες), μπορεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του να σνομπάρουν το δικαστήριο, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να… σηκωθούν (κατά το “εγέρθητι” του ’12) για να ακούσουν τις ποινές. 

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής ποινής που θα εκτίσουν, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές δεν δεσμεύονται από την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που στις περισσότερες περιπτώσεις, κινήθηκε λίγο πιο κάτω από την ανώτατη ποινή. Για παράδειγμα για την διευθυντική ομάδα δεν πρότεινε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο των 15 ετών κάθειρξης αλλά τα 13 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα