Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνει το νέο lockdown – Πότε θα παρθεί η απόφαση

 
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα πλέον μετά και το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Ποια χαρακτηριστικά θα έχει ένα νέο lockdown εάν αποφασιστεί. “Στο κόκκινο” από σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτά είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα για νέα μέτρα που θα ανασχέσουν τη διασπορά του κορονοϊού.

Το χθεσινό νέο, διαδοχικό ρεκόρ κρουσμάτων εντείνει την ανησυχία, καθώς το ψυχολογικό όριο των 1.500 μάλλον δεν αναμενόταν να ξεπεραστεί τόσο γρήγορα. Η σημερινή ημέρα είναι ούτως ή άλλως κρίσιμη για τις όποιες αποφάσεις, καθώς η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης είναι πιθανόν να καταλήξει σε οδηγίες ή ακόμη και σε μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να γίνονται από χθες το βράδυ οι πρώτες χώρες που εφαρμόζουν το καθολικό lockdown στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα χαρακτηριστικά του νέου lockdown

Βεβαίως, και στις δύο περιπτώσεις το lockdown δεν έχει τα χαρακτηριστικά αυτού του πρώτου κύματος. Έτσι, στη μεν Γαλλία θα είναι ανοιχτά μόνο σχολεία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ενώ στη Γερμανία κλείνουν μόνο τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, μπαρ, καφέ κτλ. και απαγορεύονται οι συναντήσεις άνω των δύο νοικοκυριών. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής υπήρξε άτυπη συμφωνία μεταξύ των ηγετών ν’ αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου και Απριλίου, ούτως ώστε να μην παραλύσει ξανά η οικονομική δραστηριότητα, με ολέθριες συνέπειες. [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα