Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ποια είναι η Μελίνα Ταπραντζή που βραβεύουν τα Ηνωμένα Έθνη;

 Συνέντευξη με την Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια του Wise Greece, με αφορμή τη βράβευσή της από τα Ηνωμένα Έθνη & την Παγκόσμια Τράπεζα με το βραβείο SDGs and Her.

Μια νέα γυναίκα που κινείται στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, η Μελίνα Ταπραντζή, αποφασίζει το 2013 να αφήσει πίσω της την καθημερινότητα του στελέχους και να στραφεί με όραμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα –άγνωστη έννοια τότε στην Ελλάδα– ιδρύοντας τη Wise Greece. Η ιδέα πίσω από τη μη κερδοσκοπική κίνηση είναι απλή, έξυπνη κι έχει διπλό όφελος. Τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών προωθούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το κέρδος από την πώλησή τους μετατρέπεται σε τρόφιμα για ορφανοτροφεία, συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία.

Επτά χρόνια μετά, η Μελίνα Ταπραντζή μόνο δικαιωμένη μπορεί να αισθάνεται. Στις 30 Σεπτεμβρίου βραβεύτηκε για το έργο της από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της πρώτης διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με το βραβείο SDGs and Her, το οποίο απονέμεται σε μόλις επτά γυναίκες παγκοσμίως και πρώτη φορά στην Ελλάδα. [περισσότερα]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα