Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Πρώτα τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας

Ολοκληρώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα αρχίσει η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης στην μπάντα των UHF, μετά την απώλεια των συχνοτήτων στα 700 MHz, δηλαδή πάνω από τον 50ό δίαυλο. Από το τέλος του Οκτωβρίου οι δύο πάροχοι δικτύου, ο ιδιωτικός της Digea και ο κρατικός της ΕΡΤ, θα αρχίσουν να μετακινούν τα ψηφιακά σήματα των καναλιών τους στους νέους οριζόμενους διαύλους. Το μόνο μέτωπο που παραμένει θεσμικά ανοικτό είναι ο διεθνής συντονισμός για τη μετάβαση στον νέο τρόπο ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, που, όπως όλα δείχνουν, θα καθυστερήσει ως το 2022, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι ψηφιακής μετάβασης δύο ταχυτήτων στην τηλεόραση.

Την περασμένη εβδομάδα υπογράφηκε και η απόφαση για τον τρόπο τοποθέτησης των καναλιών στην ψηφιακή εκπομπή για την Digea και την ΕΡΤ. (αριθμητικά εύρη τιμών ή / και τιμές αριθμού προγράμματος [Logical Channel Number, LCN] και κανόνες απόδοσης αυτών, ανά κατηγορία περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής). Στο οριζόμενο αριθμητικό εύρος που δίνεται, οι πάροχοι δικτύου τοποθετούν πρώτα τα υψηλής ευκρίνειας τηλεοπτικά κανάλια –με αλφαβητική σειρά– ενημερωτικού γενικού περιεχομένου, ενώ ακολουθούν τα κανάλια που μεταδίδουν σε τυπική ευκρίνεια, πάλι με αλφαβητική σειρά ανά κατηγορία.

Πρώτα είναι τα ενημερωτικά γενικού περιεχομένου, ακολουθούν τα κανάλια μη ενημερωτικού περιεχομένου, τα περιφερειακά κανάλια ενημερωτικού γενικού περιεχομένου και τέλος τα ενημερωτικά συνδρομητικά και τα μη ενημερωτικά συνδρομητικά κανάλια. Για την τοποθέτηση των καναλιών στο συγκεκριμένο εύρος των διαύλων, οι δύο πάροχοι δικτύου οφείλουν να ενημερώσουν το ΕΣΡ

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα