Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξερευνά τη Σαλαμίνα ή αλλιώς Κούλουρη, όπως τη λένε ακόμα οι ντόπιοι. Επειτα ο Δημήτρης επιστρέφει στη δική του κουζίνα και φτιάχνει δύο υπέροχες συνταγές: καραβίδες με φινόκιο και μάραθο, καθώς και φιλετάκια μοσχαριού με κόκκινες φακές και μανιτάρια.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο» ΑΝΤ1, παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η περιήγησή του μας πηγαίνει στην Καλλιθέα και στη Σαλαμίνα, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.
Ο Δημήτρης περνάει από τη μικρή, γραφική ιχθυαγορά του νησιού, μυρίζει και γεύεται φρέσκο ψάρι, κάνει ένα masterclass στα όστρακα και τα θαλασσινά, και δοκιμάζει τα σαλαμινιώτικα εδέσματα που λίγοι γνωρίζουν, το πλατέτσι και το κουγκουλούαρι.
Από τη θάλασσα και το όμορφο λιμανάκι βρίσκεται στη συνέχεια στο υπέροχο δάσος του Αγίου Νικολάου, το μεγαλύτερο δάσος στον νομό Αττικής, και καταλήγει σε μια εξοχική ταβέρνα για κρεατοφάγους… δίπλα στο κύμα.
Μετά από όλα αυτά, ο Δημήτρης στη δική του κουζίνα φτιάχνει δύο υπέροχες συνταγές: καραβίδες με φινόκιο και μάραθο, καθώς και φιλετάκια μοσχαριού με κόκκινες φακές και μανιτάρια.
«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00 στον Αντέννα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Producer : Στυλιανός Κοτιώνης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E
#GeitoniesStoPiato
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου