Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Όχι στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Με αφορμή την εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ σε μερικές μέρες λήγει η ημερομηνία που έχει ορίσει η ΔΕΗ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα δίκτυα αποτελούν βασικό στοιχείο για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με Ηλεκτρική Ενέργεια, ενώ οι χώρες που διακατέχονται με Εθνική συνείδηση δεν απεμπολούν σε τρίτους ένα τόσο ουσιαστικό Εθνικό Κεφάλαιο. Θυμίζουμε επίσης ότι ο πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δήλωνε ότι το δίκτυο είναι Φυσικό Μονοπώλιο και πρέπει να παραμένει στο κράτος.

Άραγε, τι άλλαξε και η κυβέρνηση πουλάει τώρα ένα τέτοιο κρατικό φορέα; Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει ανάγκη να σωθεί άρα πουλάει και τα ασημικά της, όπως διακήρυττε ο πρώην Υπουργός Ενέργειας κύριος Χατζηδάκης; Αν είναι έτσι τότε δεν χρειάζεται να πωληθεί. Γιατί όπως ισχυρίζεται τώρα η κυβέρνηση η ΔΕΗ σώθηκε, άρα γιατί να πουληθεί ο ΔΕΔΔΗΕ;

Ως εκ τούτου αγνοούν ότι η συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ στα έσοδα του Ομίλου ΔΕΗ σε ετήσια βάση είναι 350 εκατ.€ άρα έμμεσα μετατρέπουν τη ΔΕΗ, όταν μάλιστα έχασε και τα έσοδα του ΑΔΜΗΕ και την λιγνιτική παραγωγή, από πρωταθλητή της ενέργειας σε ένα αντίστοιχο ΝAΝΟ; Αγνοούν πλέον, ότι δημιουργούν μία άλλη ΔΕΗ η οποία πέραν από την σμίκρυνση που θα υποστεί, θα αντιμετωπίσει και πρόβλημα χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αφού το δίκτυο αποτελεί την εγγύηση για άντληση κεφαλαίων. 

Έτσι, λοιπόν, την ώρα που η δική μας κυβέρνηση ξεπουλά τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ με προγραμματισμένες επενδύσεις: όπως αναβάθμιση του δικτύου, αλλαγή μετρητών και αξιοποίησή του με τη χρήση του Internet, στην Ευρώπη οι άλλες χώρες επανακρατικοποιούν τα δίκτυά τους γιατί κατάλαβαν, ότι από τη χρήση του ιδιώτη δε διασφαλίζεται η ομαλή και η απρόσκοπτη λειτουργεία της Η/Ε!!! Πόσο μάλιστα στη δική μας χώρα που η γεωπολιτική μορφολογία της έχει ιδιαιτερότητες: πολλές δύσβατες περιοχές, απομακρυσμένα ορεινά χωριά και διάσπαρτο νησιωτικό σύμπλεγμα που απαιτείται υψηλό κόστος συντήρησης. 

Γι’αυτό χρειάζεται αντίδραση, ενημέρωση και συμμαχίες με την κοινωνία η οποία θα πληρώσει το μάρμαρο από την πώληση αυτή. 

Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να πάρει πρωτοβουλίες στην προσπάθεια αυτή. 


Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα