Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αττική: Κρούσματα και νοσηλείες “φέρνουν” παράταση του lockdown - Τα στοιχεία που ανησυχούν

 
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η παράταση του lockdown και πέραν της 28ης Φεβρουαρίου στην Αττική, καθώς η μεγάλη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού και η ασφυκτική πίεση που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, δεν φαίνεται να αφήνουν αυτή τη στιγμή περιθώρια για άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη σύσκεψη που θα έχει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή, όταν και θα επαναξιολογηθούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την πορεία της πανδημίας, προκειμένου να γίνει η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση, η οποία και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, οι τηλεδιασκέψεις των ειδικών είναι συνεχείς αυτή την εβδομάδα και όπως είπε με νόημα "παρά την ελπίδα, τα νούμερα φαίνονται πάρα πολύ άσχημα".

Παράταση του lockdown "έδειξε" εξάλλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης. Όπως είπε χαρακτηριστικά "είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου". Ο Πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα ότι "δεν πρέπει να εφησυχάζουμε" λέγοντας ότι "το βασικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού". [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα