Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κόλαση εκρήξεων στο Κίεβο


Μια εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα (03.03.2022) που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να διατάξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μια εβδομάδα μετά, το Κίεβο ακόμη πολιορκείται και δέχεται, για δεύτερο 24ωρο, ασφυκτικό σφυροκόπημα.

Η 7η μέρα του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία περιλάμβανε την απόφαση να ξαναγίνουν (σήμερα) οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών στη Λευκορωσία. Και ενώ όλοι περιμένουν να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι βάζει στο τραπέζι και την κατάπαυση πυρός, οι δυνάμεις της Μόσχας περικυκλώνουν, αργά αλλά σταθερά, τις ουκρανικές πόλεις, ενώ η Χερσώνα και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ήδη στα χέρια των Ρώσων. Αποκλεισμένες από τις ρωσικές δυνάμεις και οι Οδησσός και Μαριούπολη.

Για ακόμη ένα βράδυ, η νύχτα ήταν κόλαση στο Κίεβο, με την ουκρανική πρωτεύουσα να ζει ξανά με τον τρόπο των συνεχών και ισχυρών εκρήξεων και τις σειρήνες της αεράμυνας να ηχούν συνεχώς.

Ξημερώματα Πέμπτης, πολλές και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Βίντεο στα social media καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες και δεν ήταν ξεκάθαρο αν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα