Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» H θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Αμοργού, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά, με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΑΣΚΟΣ».


Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία του δεκαήμερου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, οι επίσημοι και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας.

Ο Σεβ.. Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε δέηση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα