Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

K.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : «για εμάς είναι ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων»


Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς

Ολοκληρώθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς και η οποία κράτησε πάνω από μια ώρα. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς κάνουν αυτή την ώρα δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε στις δηλώσεις του αναφορά στις διαφωνίες Ελλάδας – Γερμανίας, λέγοντας ότι «για εμάς είναι ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων», ενώ δεν έλειψε και η διαφορά του στην Τουρκία, λέγοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό του, η Ελλάδα και τα νησιά της δεν απειλούν κανέναν, είπε ότι ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κάλεσε την Τουρκία να επιλέξει την αποκλιμάκωση. 

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Όλαφ Σολτς διεμήνυσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι σημαντικές για όλη την Ευρώπη και πως όλα τα θέματα μπορούν να συζητηθούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Μητσοτάκης: Συζητάμε πλέον ισότιμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο πόσα έχουν αλλάξει στον έναν χρόνο που μεσολάβησε από την τελευταία επίσκεψη Γερμανού καγκελάριου, εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ. «Χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά και στην οικονομία και στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας και εμφανίζει έναν από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις και έχει μειώσει το δημόσιο χρέος».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η συνολική αναβάθμιση την ώρα που η πατρίδα αμύνεται στην ενεργειακή επίθεση της Ρωσίας αλλά και στις προκλήσεις που γεννά η επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας.

«Για την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η χώρα μας σέβεται και αξιοποιεί την ευρωπαϊκή αρωγή και όσο πιο αποτελεσματικά την αξιοποιεί τόσο πιο εύκολο είναι να αξιοποιήσει νέους πόρους. Μακριά από ρόλους ισχυρού και αδύναμου και πιστωτή και δανειζόμενου. Συζητάμε ισότιμα και δημιουργικά. Ζούμε σε μια νέα εποχή και ήδη η Ευρώπη με την Γερμανία συντονίζει τα βήματά της για την πολιτική στο φυσικό αέριο».

Σολτς: Συμφέρον όλων οι σχέσεις καλής γειτονίας 

Από την πλευρά, του, ο Όλαφ Σολτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του από τη μεγάλη χαρά του για την επίσκεψή του στην Ακρόπολη. Είπε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνδέονται με μακρά ιστορία και σήμερα είναι δυο στενοί εταίροι σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα