Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Καλεσμένη η Πίτσα Παπαδοπούλου και οι String Demons. Guest: Αγης Παπαπαναγιώτου. Πρεμιέρα MOYΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ /ΕΡΤ1 HD

Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα των τηλεθεατών και συνεχίζει το περιπετειώδες ταξίδι του στη μουσική για τρίτη σεζόν στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη συνεχίζουν με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα να ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά ! Μαζί με την Μπάντα του Κουτιού δημιουργούν πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων κομματιών και ενώνουν τα ρεμπέτικα με τα παραδοσιακά, τη Μαρία Φαραντούρη με τον Eric Burdon, τη reggae με το hip –hop και τον Στράτο Διονυσίου με τον George Micheal.

Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ υποδέχεται καταξιωμένους δημιουργούς αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με την μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Ενώ για πρώτη φορά φέτος οι «Φίλοι του Κουτιού» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

«Η μουσική συνεχίζει να μας ενώνει» κάθε Τετάρτη βράδυ στην ΕΡΤ1 !

Δείτε σήμερα: Καλεσμένη η Πίτσα Παπαδοπούλου και οι String Demons. Guest: Αγης Παπαπαναγιώτου. Πρεμιέρα


Η πιο ανατρεπτική μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης αρχίζει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου. Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ μας προσκαλεί να ζήσουμε μια ακόμη συναρπαστική μουσική περιπέτεια και ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με την Ρένα Μόρφη και συνταξιδιώτες την Πίτσα Παπαδοπούλου, την μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού και τους STRING DEMONS, το εκρηκτικό «δίδυμο» των εγχόρδων, κάνουν τα «λαϊκά» κλασικά και τα κλασικά «λαϊκά»!

Special guest της εκπομπής είναι ο ερμηνευτής, συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Άγης Παπαπαναγιώτου.

Πως γίνεται το ΜΗ ΜΙΛΑΣ να συναντά μουσικά ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ και το ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ να συνοδεύεται από βιολοντσέλο; Στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ όλα γίνονται!

Στο jukebox της εκπομπής ενώνονται με ιδιαίτερο τρόπο διαφορετικά μουσικά κομμάτια και η Μπάντα του Μουσικού Κουτιού φωνάζει «Ηλία ρίχ’το » και το θρυλικό τραγούδι ΘΑ ΠΑΡΩ ΦΟΡΑ ακούγεται ….αλλιώς!

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, μία από τις πιο αγαπημένες και αυθεντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού μοιράζεται ιστορίες και στιγμές από τα παιδικά της χρόνια :«Tα πρώτα μου μουσικά ακούσματα ήταν από την μάνα μου και τον Καζαντζίδη. Η μάνα μου ήταν σπουδαία φωνή και όταν έκανε δουλειές άνοιγε τα παράθυρα και ακουγότανε σ΄ όλη την γειτονιά. Στον Καζαντζίδη άρεσε να ακούει αμανάδες από την μάνα μου, θυμάμαι να χτυπάει το κουδούνι και να της λέει κυρία Ιουλία θέλω έναν τραχανά και έναν αμανέ!». Θυμάται το δανεικό φουστάνι με το οποίο τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό, απαντά στο δίλημμα Αρλέτα ή Πόλυ Πάνου και εξηγεί γιατί η συνεργασία της με τον Μανώλη Χιώτη ήταν η σπουδαιότερη στην καριέρα της!

Τα αδέλφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης ξεκίνησαν ως STRING DEMONS το 2014 και από τότε δεν σταμάτησαν να παίζουν Ικαριώτικο με βιολί και τσέλο, να διασκευάζουν Σαββόπουλο και να «ανακατεύουν» κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου με τραγούδια των Metallica και της Lady Gaga με του Μίκη Θεοδωράκη. «Μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι με πολλή μουσική και ήταν δεδομένο ότι θα μελετήσουμε περισσότερο βιολί και βιολοντσέλο παρά τα μαθήματα του σχολείου» εξομολογείται ο Κωνσταντίνος ενώ η Λυδία απαντά στο δίλημμα Ντέμης Ρούσσος ή Τόλης Βοσκόπουλος.

Την Τετάρτη το βράδυ στις 22:00 καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ που όλοι αγαπάμε!

Ιδέα, Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης

Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου

Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης

Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη

Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος

Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου

Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης

Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions μαζί τους οι μουσικοί:

Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος

Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης

Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Drums / Θανάσης Τσακιράκης

Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης

Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα