Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Nebulossa - ZORRA | Spain 🇪🇸 | National Final Performance | Eurovision 2024

 

Σήμερα στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ , η συμμετοχή της Ισπανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός Radiotelevisión Española (RTVE), μαζί με τη Generalitat Valenciana, διοργάνωσαν το Benidorm Fest 2024 προκειμένου να επιλέξουν την ισπανική συμμετοχή για τον διαγωνισμό του 2024. Επιλέχθηκαν 16 συμμετοχές για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό, ο οποίος αποτελείται από τρία μέρη: δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Οκτώ συμμετοχές τελικά προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στον τελικό, όπου ο νικητής προκύπτει με συνδυασμό ψήφων από μια κριτική επιτροπή ειδικών, μια δημοσκοπική επιτροπή και μια τηλεψηφοφορία.

Ως μέλος των "Μεγάλων Πέντε", η Ισπανία προκρίνεται απευθείας για να διαγωνιστεί στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Αφότου η Ισπανία επέλεξε το ντουέτο Nebulossa για τη συμμετοχή της στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το κομμάτι «Zorra», το electropop δίδυμο έχει εκτοξευθεί στην κορυφή των μουσικών τσαρτ της χώρας και έχει διχάσει την κοινή γνώμη. Ο λόγος είναι ότι η λέξη «Zorra» μεταφράζεται ως «σκύλα» ή «πόρνη» και πολλοί θεωρούν άστοχη την επιλογή αυτή ως προσβλητική προς τις γυναίκες. Ωστόσο, χαιρετίστηκε από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες ως προκλητική μεν, αλλά με την καλή έννοια.Ωστόσο, η 55χρονη τραγουδίστρια των Nebulossa, Maria "Mery" Bas χαρακτήρισε το τραγούδι - το οποίο περιγράφει πώς οι γυναίκες χαρακτηρίζονται ως «zorra» ανεξάρτητα από το τι κάνουν - ως μια προσπάθεια να επανακτήσει τη λέξη. «Συχνά με αποκαλούσαν zorra», είπε στο RTVE. «Αυτό το τραγούδι είναι ένας τρόπος να μεταμορφώσεις αυτή τη λέξη σε κάτι όμορφο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα