Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Μετατίθεται για το 2026 η εκπομπή σε DVB-Τ2

Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 20 Μαΐου (ΦΕΚ 2832) μετακινεί για το 2026 τη δυνατότητα εκπομπής σε υψηλή ευκρίνεια DVB-Τ2, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «πρέπει να υπάρχει σχετική ενημέρωση του κοινού γιαδιάστημα τουλάχιστον 18 μηνών πριν την αλλαγή, από τους παρόχους ψηφιακής μετάδοσης». Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης.

Η εκπομπή σε DVB-T2 από την Digea δίνει τη δυνατότητα να χωρέσουν σε μία ψηφιακή συχνότητα πολύ περισσότερα κανάλια από τα τέσσερα που χωράνε σήμερα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπουν σε υψηλή ευκρίνεια (HD) μόνο τα μεγάλα πανελλαδικά κανάλια. Τα περιφερειακά κανάλια έχουν διαμαρτυρηθεί για αυτόν τον περιορισμό.

Στο τέλος της απόφασης, ωστόσο, αναφέρεται ότι για την έναρξη της μεταβατικής περιόδου θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, γεγονός που σημαίνει πως όλα είναι πάλι στον αέρα! Σημειώνεται πως μόνο οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Alpha, Star, Mega, ANT1, ΣΚΑΪ, Open) έχουν άδεια εκπομπής, ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί, με ευθύνη του ΕΣΡ και της κυβέρνησης, εκπέμπουν χωρίς άδειες.https://typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα